09:39 13 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.46
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.71
  Brexit

  Brexit: Comisia Europeană cheamă oamenii și companiile să fie gata de urmări ireparabile

  CC0 / Pixabay / Elionas2
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (614)
  444 0 0

  Organul executiv al UE avertizează cetățenii europeni și mediile de afaceri că vor fi resimțite consecințe serioase, în unele cazuri chiar ireparabile, ale ieșirii Marii Britanii din blocul comunitar.

  BUCUREȘTI, 19 iul — Sputnik. Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va afecta semnificativ populația și afacerile din statele rămase în comunitate, iar Comisia Europeană îi îndeamnă pe toți cei vizați de Brexit să se pregătească de divorțul Regatului Unit de UE pentru a minimaliza acest impact, se spune într-un document al Comisiei Europene, care poartă negocieri pentru Brexit din numele UE.

  "Separarea (Marii Britanii) va schimba relațiile și va avea un impact semnificativ asupra cetățenilor și companiilor din cele 27 de state ale Uniunii Europene, unele din consecințe fiind ireparabile. Iată de ce este important să fie luate măsurile necesare pentru a diminua din efectele negative pe care le va implica separarea Regatului Unit de Uniunea Europeană", se spune în document.

  Săptămâna trecută, guvernul Marii Britanii a publicat așa numita "Carte Albă" — un raport care conține niște propuneri legate de viitoarele relații ale Marii Britanii cu UE. Comisia Europeană, care poartă negocieri pentru Brexit din numele UE, a anunțat că va studia documentul. Uniunea Europeană a convenit asupra unei poziții comune în această problemă acum câteva luni.

  Consiliul ministerial al statelor rămase în UE se va reuni pe 20 iulie pentru a discuta despre procesul de negocieri pentru Brexit.

  În urma referendumului din 2016, Marea Britanie trebuie să părăsească UE până pe 29 martie 2019. UE consideră că "divorțul" trebuie formalizat în toamna acestui an, pentru a putea trece toate procedurile necesare de ratificare până pe 29 martie a anului următor.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (614)

  Tematic

  Avertizare de ultimă oră: Fără acord Brexit - cozi la vamă și în porturi
  Românii din Marea Britanie: înregistrarea și obținerea statutului permanent după Brexit
  Guvernul May pune punct pe un al doilea referendum BREXIT
  Trump promite să "ucidă" acordurile comerciale SUA-UK dacă May continuă cu "soft" Brexit
  Planul post-Brexit a fost dezvăluit. Ce conţine Cartea Albă privind retragerea UK din UE
  Cabinetul britanic intensifică pregătirile pentru un Brexit fără acord
  Criza politică din Marea Britanie - se schimbă direcţia Brexit. Un nou referendum
  Un eurosceptic a fost numit în funcția de ministru pentru Brexit
  Brexit: cine va câştiga şi cine va pierde. Estimare pe termen lung
  Liderii UE și-au exprimat poziția comună față de Brexit. Ce i se cere Londrei
  Tagurile:
  consecințe, comunitatea europeană, cartea albă, brexit, avertizare, Comisia Europeană, Uniunea Europeană, Marea Britanie


  Știrile Zilei