10:25 24 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD16.69
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  20610

  Berna cere explicații cu privire la proveniența unor active, obținute printr-o filieră internațională de la clienții dubioși.

  BUCUREȘTI, 20 iul — Sputnik. Autoritățile din Elveția suspectează Rothschild Bank de implicare în spălarea de beni prin intermediul fondului de investiții de stat din Malaezia — 1MDB, anunță site-ul autorității de reglementare a piețe FINMA.

  Potrivit sursei, subiecți ai unei investigații au devenit Rothschild Bank AG și subsidiarului lui Rothschild Trust. Ambele organizații nu au putut explica proveniența unor active, obținute de la clienții suspectații de spălare de bani și nu au documentat câteva tranzacții cu un risc sporit.

  Potrivit autorității de reglementare, băncile au anunțat Biroul de raportare a spălărilor de bani din Elveția despre suspiciunile legate de unii clienți, însă au făcut-o cu mare întârziere. FINMA intenționează să expedieze la Rothschild Bank un grup de auditori.

  Un dosar care vizează fondul 1MDB din Malaezia a fost deschis în anul 2011. Conducerea acestuia este suspectată de deturnarea a peste 4,5 miliarde de dolari, destinați proiectelor de dezvoltare economică a țării.

  Tematic

  Puteți descifra enigma lui Rothschild pentru anul 2018?
  Rothschild cumpără o bancă din România. Ce interese urmărește
  Franța: secretele din spatele lui "Rothschild" Macron
  Statul grec apelează la banca Rothschild pentru administrarea datoriilor
  Rothschild: Omenirea se confruntă cu un test financiar la scară globală
  Van Damme: Familiile Rockefeller și Rothschild nu-l vor lăsa pe Trump să câștige
  Tagurile:
  Rothschild Trust, FINMA, Rothschild Bank, spălare de bani, 1MDB, Elveția

  Știrile Zilei