05:35 15 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.88
 • RUB0.24
 • RON4.34
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  32610

  Ministrul francez al Economiei și Finanțelor, Bruno Le Maire, a anunțat începutul războiului comercial între SUA și UE.

  BUCUREȘTI, 22 iul — Sputnik. Ministrul Economiei și Finanțelor din Franța, Bruno Le Maire, a anunțat despre începutul, de facto, a unui război comercial între SUA și Europa.

  "Toți din G20 înțeleg că acest război comercial este o realitate și există riscul unei tensiuni la nivel mondial", a declarat Le Maire în cadrul reuniunii a miniștrilor de finanțe a statelor din G20 la Buenos Aires.

  Ministrul a menționat necesitatea ca SUA să facă primul pas spre dialog, fără de care Comisia Europeană nu va putea să-și formuleze propunerilor.

  "Îndemn SUA să revină la bunul simț și să respecte regulile globale și aliații săi", a declarant ministrul Le Maire, citat de Europa Press.

  De asemenea, acesta a mai declarat că în cazul introducerii de către Washington a unor noi taxe vamale la mărfurile europene, Europa nu are o altă soluție decât introducerea unor măsuri de răspuns și UE nu va purta negocieri despre comerțul liber cu SUA până când Washingtonul nu va renunța la taxele de import pentru aluminiu și oțel.

  Anterior, președintele SUA, Donald Trump, a amenințat cu introducerea unor taxe de import pentru automobilele din Uniunea Europeană. La rândul ei, Comisia Europeană a pregătit un set de măsuri de răspuns la eventualitatea introducerii unor astfel de restricții.

  Tematic

  Acum 2 ore a început cel mai mare război comercial din istorie
  Șoc mondial: Bruxelles, atac total la Trump - " E mai mult decât război comercial"
  Război comercial: China pune ultimatum SUA
  Merkel speră că UE nu va ajunge la un război comercial cu SUA
  UE și SUA în pragul unui război comercial. Bruxelles: vor urma măsuri dure!
  Dmitri Medvedev: SUA au lansat război comercial total contra Rusiei
  Euroscepticismul "fără precedent" al SUA pregăteşte UE de un război comercial
  Tagurile:
  taxe vamale, import, Război comercial, tarife, Comisia Europeană, G20, Bruno Le Maire, Buenos Aires, Uniunea Europeană, SUA

  Știrile Zilei