23:51 14 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.27
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Man walks with a pair of children in hand hand through the rubble in Eastern Ghouta, Syria (File)

  Israelul a evacuat din Siria membrii „Căștilor Albe”

  © AP Photo / Save the Children
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria (357)
  31022

  Israelul a evacuat din Siria membrii controversatei organizații Căștile Albe, acuzați de înscenarea unor atacuri cu arme chimice și susținerea grupărilor teroriste.

  BUCUREȘTI, 22 iul — Sputnik. Israelul a evacuat din Siria activiștii organizației Căștile Albe cu tot cu familiile lor, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului israelian al Afacerilor Externe, Emmanuel Nahshon.

  Tel Avivul a evacuat membrii organizației în statul vecin la solicitarea SUA, Canadei și statelor europene.

  Regiunile din Sudul Siriei, de la frontiera cu Israelul, trec sub controlul trupelor guvernamentale siriene, alungând de acolo trupele insurgenților prin forță sau negocieri. Presa locală scrie că în urma unei operațiuni nocturne peste 800 de persoane au fost evacuate prin Israel în Iordania.

  Anterior, militarii israelieni anunțase despre evacuarea "membrilor unei organizații civile" din cauza existenței a unor amenințări directe la viețile lor, însă nu au specificat că este vorba de Căștile Albe.

  Organizația Căștile Albe a devenit cunoscută, beneficiind de susținerea guvernelor occidentale, datorită clipurile video publicate pe internet, în care oamenii în uniformele organizației salvează oamenii de sub ruine. În același timp, odată cu aceste înregistrări, reprezentanții Căștilor Albe au produse clipuri video în care prezintă niște victime false, pe care le machiau și le instruiau ce să spună. Presa locală a acuzat în mai multe rânduri organizația de complicitate cu grupările teroriste și de lansare a unor falsuri mediatice cu o complicitate a Occidentului.

  Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a calificat activitatea Căștilor Albe drept un element al unei campanii informaționale de ponegrire  Damascului. La rândul lui, președintele Siriei, Bashar Assad, a declarat că membrii organizației Căștile Albe reprezintă, în realitate, niște susținători au Al Qaeda.

  Тема:
  Războiul din Siria (357)

  Tematic

  Moscova a prezentat probe: atacul chimic din Siria a fost o înscenare
  Moscova: Se pregătesc noi provocări cu arme chimice în Siria
  Armata siriană poate dovedi că „atacul chimic" din Siria e o înscenare - Video
  Tagurile:
  evacuare, teroriști, Căștile albe, Emmanuel Nahshon, Israel, Siria
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei