07:52 16 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.52
 • USD18.18
 • RUB0.28
 • RON4.35
 • UAH0.69
  Members of the European Parliament take part in a voting session at the European Parliament

  Fostul consilier a lui Trump provoacă fiori în UE: „E un atac la libertate și democrație”

  © AFP 2019 / FREDERICK FLORIN
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  24030

  Liderul grupului Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European a reacționat la intenția fostului consilier a lui Trump de a susține formarea unui supergrup de dreapta după alegerile europarlamentare.

  BUCUREȘTI, 22 iul — Sputnik. Intențiile fostului consilier al președintelui SUA, Donald Trump, pentru problemele strategice, Steve Banon, de înființare în Europa a unei organizații necomerciale în susținerea mișcărilor politice de dreapta au provocat reacții furibunde în Parlamentul European, inițiativă fiind calificată drept "un atac la libertatea și democrația din Europa".

  "E un atac în adresa libertăților și democrației din Europa. Nu vom fi pasivi. Vom răspunde", a scris duminică în Twitter liderului fracțiunii "Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților", Udo Bullman. Grupul este al doilea ca mărime în Parlamentul European.

  ​Fondul, pe care îl va înființa Banno, se va numi "The Movement" ("Mișcarea") și se ocupa de consilierea formațiunilor de dreapta antisistem: prin realizarea unor sondaje, oferirea recomandărilor pentru propagandă și realizarea unor studii științifice. Bannon intenționează să facă tot posibilul pentru ca Mișcarea să devină în viitor mai influentă decât Fundația Societății Deschise a lui George Soros și să conducă mișcările de dreapta antisistem.

  Potrivit Daily Beast, în ultimul an Bannon a discutat cu reprezentanții mai multor mișcări de dreapta, inclusiv cu politicianul britanic Nigel Farage, premierul ungar Viktor Organ, partidul francez Adunarea Națională, condus de Marine Le Pen, precum și cu mișcările de dreapta din Polonia.

  Unul din primele obiective ale lui Bannon, potrivit publicației, este crearea unui "supergrup" de dreapta în Parlamentul European după alegerile europarlamentare din mai 2019. În opinia presei, blocul populist, care va reuni o treime din deputații europeni, așa cum speră Bannon, ar putea avea o influență serioasă asupra proceselor parlamentare, iar inițiatorul va avea o autoritate sporită în interiorul acestui bloc.

  Tematic

  Se dorește o alternativă de dreapta la structurile lui Soros în Europa
  Alegeri în Italia: Coaliţia de centru-dreapta va domina - Berlusconi revine
  Merkel speră că populismul de dreapta se va stinge în Europa
  Cum explică europenii creșterea popularității partidelor de dreapta
  Tagurile:
  Parlamentul European, Mișcarea, The Movement, Udo Bullman, Steve Bannon, Donald Trump, Uniunea Europeană
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei