19:31 22 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.35
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Jean-Claude Juncker

  Ca la grădiniță: Juncker i-a explicat lui Trump poziția UE pe cartonașe colorate

  © AP Photo / Christian Lutz
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  13210

  Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a explicat lui Trump poziția UE în domeniul comerțului cu ajutorul unor cartonașe colorate.

  BUCUREȘTI, 27 iul — Sputnik. Șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a utilizat cartonașe colorate pentru a-i explica mai simplu lui Trump subiectele legate de comerț, în timpul unei întâlniri la Washington, scrie Wall Street Journal, cu referire la surse din cadrul instituțiilor europene.

  Publicația menționează că pe fiecare cartonaș erau prezentați cel mult trei parametri legați de un anumit subiect, cum ar fi vânzarea de automobile sau standardele utilajului medical. În total, Juncker ar fi utilizat peste zece bilețele de acest fel.

  Știam că nu e un seminar. Totul trebuia să fie cât mai simplu, a declarat publicației un reprezentant al UE, care a fost prezent la întrevedere.

  Întâlnirea între Trump și Juncker a avut loc miercuri, la Casa Albă. Uniunea Europeană și SUA au ajuns la câteva înțelegeri, printre care colaborarea în direcția eliminării taxelor pentru unele mărfuri industriale, posibilitatea sporirii importurilor de gaz lichefiat din SUA în statele UE, sporirea importurilor boabelor de soia.

   

  Tematic

  Un cadou macabru al lui Juncker pentru Trump. Ce ar trebui să sugereze?
  Juncker îl consideră pe Trump “una din cele mai mari probleme ale UE”
  Tagurile:
  cartonașe, comerț, taxe, Jean-Claude Juncker, Donald Trump, Washington, Uniunea Europeană, SUA


  Știrile Zilei