03:49 13 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.46
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.71
  Brexit

  Brexit în dificultate: Peste 300 mii de britanici cer un nou referendum

  © REUTERS / Francois Lenoir
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (614)
  25511

  În absența unui acord între Londra și Bruxelles, tot mai multă lume din Regatul Unit manifestă disponibilitatea de a sprijini un referendum decisiv, "Say Final", privind retragerea țării din UE.

  BUCUREȘTI,  28 iul — Sputnik. Apelul de a exercita presiuni asupra guvernului britanic în vederea organizării celui de-al doilea referendum Brexit a atras deja sprijinul a peste 300.000 de persoane în ultimele 48 de ore, potrivit ziarului Independent care a și fost inițiatorul campaniei.

  Referendum pe Brexit
  © Sputnik / Алексей Филиппов

  Printre susținătorii ideii sunt oficiali de rang înalt din toate partidele importante, cum ar fi liderul liberal-democrat, Vince Cable, fostul ministru al cabinetului Tory Justine Greening și liderul Green Caroline Lucas.

  Cable a chemat liberal-democrații la luptă pentru ca "Poporul britanic să aibă ultimul cuvânt de spus cu privire la orice acord Brexit sau, și mai rău, privind absența înțelegerii".

  Exprimându-și sprijinul pentru campania Final Say, fostul viceprim-ministru britanic, Nick Clegg, a subliniat: "Cu fiece zi este tot mai evident că Brexit nu poate fi lăsat în seama politicienilor".

  "Întregul proces Brexit a fost caracterizat prin dezbinare și ciondăneală în Westminster. Învingătorii în referendumul din 2016 nu se pot pune de acord între ei despre ce vor, cu doi ani mai târziu", a declarat Clegg pentru The Independent.

  El a fost sprijinit de fostul prim-ministru britanic Tony Blair, care a scris că cei care au sprijinit Brexit "au dorit o țară mai bună, nu una mai săracă, nu presiuni suplimentare asupra serviciilor medicale deja restrânse, nu pierderea de locuri de muncă sau stocarea rezervelor de alimente și medicamente. "

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (614)

  Tematic

  Legislația europeană va funcționa termporar în Marea Britanie și după Brexit
  Brexit: Comisia Europeană cheamă oamenii și companiile să fie gata de urmări ireparabile
  Avertizare de ultimă oră: Fără acord Brexit - cozi la vamă și în porturi
  Românii din Marea Britanie: înregistrarea și obținerea statutului permanent după Brexit
  Tagurile:
  nou referendum, apel, Brexit, Independent, Marea Britanie


  Știrile Zilei