15:14 18 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.38
 • USD17.87
 • RUB0.23
 • RON4.34
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  13703

  Uniunea Europeană va construi pe cont propriu între 9 și 11 terminale pentru importul de gaz lichefiat din Statele Unite, a declarat președintele american Donald Trump.

  BUCUREȘTI, 31 iul — Sputnik. Uniunea Europeană examinează posibilitatea construcției unor terminale pentru achiziționarea gazului lichefiat din Statele Unite, a anunțat președintele SUA, Donald Trump, în cadrul conferinței de presă comune cu prim-ministrul Italiei, Giuseppe Conte.

  Potrivit liderului american, este vorba de construcția între 9 și 11 porturi.

  Și noi purtăm negocieri cu Uniunea Europeană în ceea ce privește construcția între 9 și 11 porturi, care vor recepționa gaz lichefiat din Statele Unite, a spus Trump.

  În același timp el a adăugat că toate costurile pentru construcția acestor obiecte vor fi suportate de bugetul Uniunii Europene.

  Anterior, presa anunțase că Donald Trump a reușit să obțină câteva cedări din partea Bruxelles-ului în negocieri cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

  "Bruxelles a căzut de acord asupra examinării majorării exportului de gaz lichefiat din SUA, asupra diminuării taxelor de import, modificarea normelor cu privire la produsele medicale și sporirea importului de soia", a anunțat Wall Street Journal făcând referință la un funcționar european.

  Ulterior această informație a fost confirmată și de liderul american.

  Tematic

  Pupicul între Trump și Juncker: Cine a fost omul cu inițiativa. FOTO, VIDEO
  Ca la grădiniță: Juncker i-a explicat lui Trump poziția UE pe cartonașe colorate
  Un cadou macabru al lui Juncker pentru Trump. Ce ar trebui să sugereze?
  Juncker îl consideră pe Trump “una din cele mai mari probleme ale UE”
  Tagurile:
  terminale, porturi, import, Gaz lichefiat, Jean-Claude Juncker, Donald Trump, Uniunea Europeană, SUA

  Știrile Zilei