02:53 12 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.32
 • USD17.93
 • RUB0.23
 • RON4.33
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (679)
  174741

  În condiţiile în care nu s-a ajuns la un acord în cadrul negocierilor cu Uniunea Europeană, autoritățile britanice par să se pregătească pentru o ieșire „dură". Ce măsuri se au în vedere.

  BUCUREŞTI, 31 iul — Sputnik, Doina Crainic. Armata britanică va trebui să furnizeze populației medicamente, alimente și combustibil în cazul în care Regatul Unit va părăsi UE fără un acord, scrie publicaţia The Times

  Guvernul britanic a elaborat un plan pentru distribuirea către populaţie de alimente, medicamente și combustibil, în cazul în care Londra și Bruxelles nu vor conveni asupra formulei de cooperare ulterioară.

  Pentru a răspunde necesităţilor de bază ale oamenilor, cabinetul propune implicarea forțelor armate. Armata va transporta, cu elicoptere şi camioane militare, stocuri strategice pentru categoriile de populaţie cele mai vulnerabile.

  În plus, magazinele din Marea Britanie au avertizat furnizorii că va exista necesitatea de a stoca produse, inclusiv ceai și cafea. În cazul unui Brexit „dur", ar putea fi necesar ca serviciul național de sănătate să cumpere medicamente din afara UE pentru a crea rezerve.

  Negocierile oficiale dintre Londra și Bruxelles cu privire la modalitățile de ieşire a Regatului Unit din UE au început pe 19 iunie 2017 în Belgia. Cu un an mai devreme, oponenții integrării europene au câștigat la referendumul din Marea Britanie cu un total de 51,9% din voturi.

  Negocierile cu privire la Brexit vor dura până în noiembrie 2018, iar după această dată va trebui aprobat un acord de parlamentul european și de cel britanic. Brexitul este programat să aibă loc pe 29 martie 2019, dată când va începe o perioadă de tranziție care va dura până pe 31 decembrie 2020.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (679)

  Tematic

  Brexit, previziunile unui economist. Un nou referendum? Scenariul fără acord?
  Brexit în dificultate: Peste 300 mii de britanici cer un nou referendum
  Legislația europeană va funcționa termporar în Marea Britanie și după Brexit
  Brexit: Comisia Europeană cheamă oamenii și companiile să fie gata de urmări ireparabile
  Avertizare de ultimă oră: Fără acord Brexit - cozi la vamă și în porturi
  Tagurile:
  aprovizionarea populației, produse de primă necesitate, mobilizarea armatei, scenariu dur, Brexit, Marea Britanie

  Știrile Zilei