06:42 23 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.66
 • RUB0.28
 • RON4.10
 • UAH0.72
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  19931

  China avertizează că va adopta toate măsurile necesare pentru protejarea intereselor și drepturilor sale legitime în cazul în care SUA vor continua să escaladeze situația, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE de la Beijing.

  BUCUREȘTI, 1 aug — Sptunik. China va adopta toate măsurile de răspuns necesare pentru protejarea drepturile și intereselor sale legitime în cazul în care SUA vor continua să majoreze taxele vamale pentru mărfurile chineze și să provoace escaladarea războiului comercial, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Chinei, Geng Shuang.

  În dimineața zilei de miercuri, agenția Bloomberg a anunțat, cu referire la trei persoane care sunt la curent cu evoluția situației, că administrația SUA planifică să propună o majorare a taxelor de import pentru mărfurile și serviciile chinezești la 25 la sută, la o valoare de 200 miliarde de dolari. Agenția a specificat că anterior președintele american, Donald Trump, a propus introducerea unei taxe de 10 la sută pentru o nouă listă a mărfurilor și serviciilor, însă administrația a ajuns la concluzia că aceste măsuri sunt insuficiente.

  "Poziția Chinei rămâne una clară și invariabilă: șantajul și presiunea SUA asupra Chinei nu va avea efectul scontat", a declarat diplomatul.

  Potrivit lui, "dacă SUA va continua să întreprindă acțiuni care vor escalada situația, China va luat toate măsurile necesare pentru a-și apăra drepturile și interesele legitime".

  Tematic

  China și Germania, alianță împotriva SUA? O nouă etapă în războiul comercial
  E timpul să profităm. A început războiul comercial SUA-China, Hai România!
  Dolarul american se va prăbuși complet din cauza războiului comercial cu China
  Război comercial: China pune ultimatum SUA
  Cum China transformă Africa într-o „nouă fabrică a lumii”
  Bogaţii lumii, în panică. "Noroc că există China, Trump nu ajută"
  China către SUA: vedeți-vă de propriile voastre probleme
  INS revine: Nu am depășit China la creșterea economică, suntem la egalitate
  Tagurile:
  taxe de import, Război comercial, mărfuri, Ministerul Afacerilor Externe, Geng Shuang, Donald Trump, Beijing, China, SUA


  Știrile Zilei