14:25 22 Martie 2019
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.25
 • RUB0.27
 • RON4.13
 • UAH0.63
  Poliția din Germania

  Germania: minorii din familiile radicale – un risc sporit pentru securitate

  © AP Photo / Michael Probst
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  85 0 0

  Ministerul de Interne și serviciile germane de informații au întrevăzut un risc sporit de radicalizare timpurie a minorilor din familiile musulmane.

  BUCUREȘTI, 6 aug — Sputnik. Ministerul Afacerilor Interne al Germaniei a recunoscut plauzibile argumentele în favoarea necesității unei supravegheri speciale a poliției asupra copiilor mai mici de 14 ani, iar contraspionajul german a legat acest lucru de radicalizarea timpurie a minorilor, fapt care provoacă un risc înalt.

  "Există date în favoarea diminuării restricțiilor de vârstă, inclusiv în legătură cu incidentele în care au fost implicați cei mai tineri", a declarat în cadrul unui briefing purtătorul de cuvânt al MAI din Germania, Eleonore Petermann, adăugând că deocamdată nu a fost luată o decizie.

  În anul 2016, în Germania a fost diminuată de la 16 la 14 ani vârsta minimă pentru stabilirea unei supravegheri polițienești speciale. Controlul presupune păstrarea informației cu privire la copilul suspect în sistemul serviciilor de informații NADIS. Potrivit agenției DPA, discuțiile legate de diminuarea vârstei stabilirii supravegherii au fost lansate după ce în decembrie 2016 un băiat de 12 ani a încercat să detoneze o bombă cu fragmentare la un târg de Crăciun în orașul Ludwigshafen. Explozia nu a avut loc din cauza unei defecțiuni a detonatorului. Potrivit grupului de anchetă, minorul se afla sub influența ideilor radicale, insuflate de un membru necunoscut al organizației teroriste Statul Islamic.

  Copiii din familiile care împărtășesc ideile islamului radical reprezintă „un risc sporit", se spune într-un raport al contraspionajului german (BfV). Potrivit serviciului de informații, în astfel de familii "este posibilă o radicalizare mult mai rapidă și timpurie a minorilor".

  Anterior, șeful BfV, Hans-Georg Maaßen, avertiza cu privire la pericolul pe care îl reprezintă soțiile și copii teroriștilor ISIS, care revin în Germania. Totuși, în documentul citat de grupul media Funke, se spune că un pericol reprezintă inclusiv și familiile radicalizate care nu părăsit teritoriul Germaniei. Maaßen declarase că "socializarea jihadistă timpurie" a copiilor „provoacă îngrijorări și reprezintă o provocare pentru serviciile de informații".

  Tematic

  Germania: În 2017 a crescut numărul extremiștilor
  Aterizarea in extremis a unui avion în Germania bulversează Web-ul. VIDEO
  Extrema stângă încearcă să dea peste cap congresul Alternativei pentru Germania
  Atac terorist în Germania: O maşină a intrat în mulţime - morţi şi zeci de răniţi - FOTO
  BREAKING: Atac terorist în Germania - (FOTO)
  Explozie în Germania de sud: atac terorist sau, totuși, sinucidere
  Tagurile:
  radicalizare, BfV, minori, musulmani, Islam, ISIS, Statul Islamic, Eleonore Petermann, Hans-Georg Maaßen, Ludwigshafen, Germania
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei