16:00 16 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.45
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Referendumul pentru definirea căsătoriei (60)
  61941

  Denumirea tradițională a părinților este reintrodusă în documentele oficiale, conform unei dispoziții a ministrului Afacerilor Interne și vicepremierul, Matteo Salvini.

  BUCUREȘTI, 10 aug — Sputnik. Ministrul Afacerilor Interne al Italiei, vicepremierul Matteo Salvini a dat indicații să se revină în anchetele instituției la noțiunile de „tată" și „mamă", în locul celor de „părintele 1" și „părintele 2". Decizia ministrului a fost anunțată într-un interviu oferit publicației catolice La Nuova Bussola Quotidiana. Matteo Salvini este și liderul formațiunii conservatoare și eurosceptice "Liga".

  "Săptămâna trecută mi s-a comunicat că anchetele de pe site-ul MAI, care erau completate pentru perfectarea buletinului electronic de identitate, se indica "părintele 1" și "părintele 2". Am dat imediat indicații de revenire la noțiunile de "mamă" și "tată". E un pas mic, însă e un semnal. Voi face tot ce îmi stă în puteri, în calitate de ministru al Afacerilor Interne, conform Constituției", a declarat Salvini.

  "Vom apăra familia natura, întemeiată pe o uniune între un bărbat și o femeie. Voi utiliza în acest scop toate atribuțiile mele", a adăugat ministrul.

  Noțiunile de "părinte 1" și „părinte 2" au apărut în documentele oficiale italiene după ce în Italia serviciile comunale au început să înregistreze copiii cuplurilor homosexuale.

  Astfel, în aprilie acestui an, primarul orașului Torino, Chiara Appendino, a înregistrat oficial un copil al cărui părinți, potrivit documentelor oficiale, sunt două mame. E primul caz în istoria Italiei, pentru că anterior copiii biologici ai perechilor homosexuale erau înregistrate de oficialități doar în urma unei decizii a instanței de judecată. În afară de aceasta, serviciul comunal din Torino de evidență a populației au mai înregistrat trei copii care s-au născut în afara graniței. E vorba de doi gemeni, ai căror părinți figurează oficial doi bărbați, și un copil care aparține două lesbiene.

  În iulie 2014, judecătoria Romei pentru problemele minorilor a recunoscut pentru prima dată în istoria Italiei dreptul unui din cuplurile homosexuale de a înfia copilul biologic al partenerului. E vorba de cazul a două lesbiene care și-au înregistrat căsătoria în afara Italiei și au educat împreună fiica de cinci ani.

  În Italia, spre deosebire de celelalte țări UE, "căsătoriile" între persoanele de același sex sunt interzise de lege. În iulie 2015, CEDO a luat o decizie în care oblige Italia să recunoască uniunile între persoane de același sex. În document se menționa că "parteneriatul civil" este o formă cea mai potrivită de recunoaștere a perechilor homosexuale.

  În ianuarie 2017, Curtea Supremă de Casație a Italiei a recunoscut în premieră o căsătorie între doi Italieni, încheiată în afara țării.

  Тема:
  Referendumul pentru definirea căsătoriei (60)

  Tematic

  Salvini merge la Moscova. Vrea să se întâlnească cu Vladimir Putin
  Salvini despre ridicarea sancțiunilor antirusești: e timpul să trecem de la vorbe la fapte
  Vicepremierul italian Salvini denunţă "aroganţa" lui Macron privind migraţia
  Se dorește o alternativă de dreapta la structurile lui Soros în Europa
  Alegeri în Italia: Coaliţia de centru-dreapta va domina - Berlusconi revine
  Merkel speră că populismul de dreapta se va stinge în Europa
  Tagurile:
  ministrul afacerilor interne, mama, familie, copii, Tata, Homosexuali, Gay, Liga Nordului, Matteo Salvini, Italia

  Știrile Zilei