22:32 13 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.46
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.71
  Susținătorii Alternativei pentru Germania

  Sondaj: Euroscepticii de la AfD devin tot mai populari

  © AFP 2019 / John Macdougall
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  122 0 0

  Dreapta anti-UE și conservatoare din Germania continuă să înregistreze o creștere a numărului de simpatizanți, ocupând poziția a treia în topul celor mai puternice formațiuni politice.

  BUCUREȘTI, 10 aug — Sputnik. Susținerea publică pentru euroscepticii de la Alternativa pentru Germania (AfD) a crescut cu 1 procent, ajungând la 16 la sută, potrivit ultimului sondaj făcut public vineri.

  Blocul conservator, condus de cancelarul Angela Merkel — Uniunea Creștin-Democrată (CDU) și Uniunea Social-Creștină (CSU), rămâne a fi cea mai populară forță, acumulând 31 la sută din susținerea respondenților, se arată în studiul ZDF-Politbarometer.

  Partidul Social-Democrat (SPD) ocupă poziția a doua, cu 18 la sută din intențiile de vot. Verzii (ecologiștii) sunt susținuți de 15 la sută din nemți, Stânga (Die Linke) de 9 la sută, iar Partidul Liber Democrat (FDP) de 8 la sută.

  Sondajul a fost realiza între 7-9 august, pe un eșantion de 1294 persoane.

  Tematic

  Trump o atacă pe Merkel și susține pozițiile CSU și AfD
  Hoții l-au lăsat fără haine pe liderul AfD
  Șoc în Germania: AfD aproape de egalitate cu social-democrații în sondaje
  Tagurile:
  partide, sondaj, Dreapta, Eurosceptici, Die Linke, Partidul Social-Democrat, Uniunea Social-Creștină, Uniunea Creștin-Democrată, SPD, FDP, CSU, CDU, Angela Merkel, Germania


  Știrile Zilei