23:09 25 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.74
 • USD18.20
 • RUB0.29
 • RON4.40
 • UAH0.70
  Demonstrație anti-Brexit

  Brexit. Răsturnare de situație. Ar urma un vot masiv pentru rămânere

  © REUTERS / Darren Staples
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (525)
  106312

  În Marea Britanie, se înregistrează o schimbare accentuată de situație în ceea ce privește atitudinea cu privire la Brexit, potrivit unui nou sondaj major, și se crede că aceasta are legătură cu incertitudinile tot mai mari privind condițiile post-Brexit.

  BUCUREȘTI, 13 aug — Sputnik, Doina Crainic. O nouă analiză a sondajului, prezentat de The Guardian, arată că peste 100 de circumscripții britanice, care au susținut Brexit la votul din 2016, ar vota acum pentru rămânerea în bloc.

  Cifrele au fost oferite de compania de analiză a consumatorilor Focaldata, care a realizat două sondaje YouGov, la care au participat peste 15.000 de persoane.

  Datele arată că, la doi ani de la referendumul din 2016, 112 din cele 632 de circumscripții din Anglia, Scoția și Țara Galilor au trecut de la poziția pro-Brexit la una nefavorabilă Brexit, respectiv 97 de deputați din Anglia, 14 din Țara Galilor și unul din Scoția.

  341 de circumscripții constituie acum o majoritate de alegători care doresc rămânerea în UE (53%), un număr în creștere față de cele 229 de circumscripții, cum era situația acum doi ani.

  Intensificarea poziției anti-Brexit în rândul alegătorilor Partidului Laburist din nordul Angliei și Țării Galilor a determinat, probabil, sporirea numărului de circumscripții care susțin rămânerea în UE. Se așteaptă ca datele să amplifice presiunea asupra liderului partidului, Jeremy Corbyn, care ar putea să-și reconsidere refuzul de a susține un al doilea referendum cu privire la Brexit.

  Mai sunt aproximativ șapte luni în care Marea Britanie mai poate negocia un acord cu Bruxelles-ul înainte de ieșirea din Uniunea Europeană. Primul ministru Theresa May se pregătește să reia negocierile cu Bruxelles-ul la sfârșitul acestei luni, chestiunile principale în negocieri fiind acum regimul vamal post-Brexit și problema privind frontiera irlandeză.

  Marea Britanie, care urmează să iasă din Uniunea vamală după ce se va încheia perioada de tranziție în 2020, dorește să negocieze un acord care să îi permită să încheie propriile tranzacții comerciale cu alte țări. În plus, Londra speră să evite o frontieră dură între Irlanda de Nord și Republica Irlanda și a respins propunerea UE de a menține Irlanda de Nord în cadrul pieței unice, invocând argumentul integrității constituționale.

  Dacă negocierile eșuează, Marea Britanie se confruntă cu situația unei ieșiri fără acord în luna martie, ceea ce ar afecta PIB-ul țării și ar putea cauza o penurie de alimente și medicamente.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (525)

  Tematic

  Brexit. Românii din UK, în pericol de a rămâne pe drumuri. Avertismentul proprietarilor
  Românii din Marea Britanie. "UE greșește crezând că nu va exista un Brexit fără acord"
  Brexit și sexit: secretara unui ministru britanic, o prostituată de lux (FOTO)
  Românii din Marea Britanie. În caz de Brexit „dur", Londra e gata să mobilizeze armata
  Legislația europeană va funcționa termporar în Marea Britanie și după Brexit
  Brexit: Comisia Europeană cheamă oamenii și companiile să fie gata de urmări ireparabile
  Tagurile:
  deputați, circumscripții, Sondaje, atitudine, Brexit, Marea Britanie


  Știrile Zilei