17:55 19 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Un pod s-a prăbușit pe autostrada A10, din Nordul Italiei, în orașul Genova

  Încă un român mort în urma prăbușirii podului de lângă Genova - VIDEO

  © AFP 2019 / ANDREA LEONI
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Podul prăbușit la Genova (28)
  23020

  Un al doilea român a fost găsit mort în urma prăbușirii podului de pe Autostrada A10 din apropiere de Genova.

  BUCUREȘTI, 15 aug — Sputnik. Cel puţin 38 de persoane, inclusiv trei minori, au murit după prăbuşirea unui segment suspendat al Autostrăzii A10 din Italia în apropierea oraşului Genova, potrivit celui mai recent bilanţ anunţat de Ministerul italian de Interne, relatează cotidianul Corriere della Sera, citat de Mediafax.

  Potrivit șefului Protecției Civile, Angelo Borrelli, "în momentul prăbuşirii, pe pod erau 30-35 de vehicule".

  Ministerul român al Afacerilor Externe a anunțat că un al doilea român a fost identificat printre victimele accidentului.

  "În continuarea informaţiilor referitoare la incidentul produs la data de 14 august 2018, pe autostrada A10, în apropiere de Genova, ca urmare a prăbuşirii unei porţiuni din viaductul Morandi, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări: În urma demersurilor echipei consulare mobile aflată la faţa locului, un alt cetăţean român, cu dublă cetăţenie, a fost identificat printre persoanele decedate. Echipa consulară mobilă îşi continuă activitatea de asistenţă şi menţine în permanenţă legătura atât cu Celula de Criză instituită la nivelul autorităţilor locale, cât şi cu unităţile medicale la care au fost transportate victimele, în vederea identificării unor cetăţeni români printre persoanele afectate. Operaţiunile complexe de salvare şi de scoatere a victimelor de sub dărâmături sunt, în continuare, în derulare", transmit reprezentaţii MAE într-un comunicat de presă remis miercuri MEDIAFAX.

  Тема:
  Podul prăbușit la Genova (28)


  Știrile Zilei