03:53 23 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.12
 • USD17.88
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Serghei Lavrov

  Lavrov: ONU a interzis în secret unităților sale să restaureze economia siriană

  © Sputnik / Maksim Blinov
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  29521

  Potrivit ministrului rus al Afacerilor Externe, departamentul politic al ONU a publicat o directivă secretă care interzice unităților ONU să participe la restaurarea Siriei.

  BUCUREȘTI, 20 aug — Sputnik. Departamentul politic al ONU a emis, la sfârșitul anului trecut, o directivă secretă care interzicea unităților ONU să participe la restaurarea Siriei, a declarat luni șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov.

  "Departamentul politic al Secretariatului ONU a emis și distribuit în octombrie anul trecut o directivă secretă care interzicea organizațiilor din cadrul sistemului [ONU] să participe la proiecte care vizează restabilirea economiei siriene. Numai ajutor umanitar va fi acordat, nimic mai mult", a declarat șeful diplomației ruse.

  Potrivit ministrului rus, "a fost pusă o condiție prin care doar obținerea de progrese în așa-numita tranziție politică ar putea permite de a proceda la redresarea Siriei".

  "Indiferent de subiectul refugiaților, am cerut sediului central al UNESCO să spună cum planifică să efectueze negocieri îndelungate cu privire la participarea lor la restaurarea Palmyrei. După explicațiile de la UNESCO privind motivul pentru care nu au putut participa activ, am înțeles că există instrucțiuni de la sediul ONU din New York", a spus Serghei Lavrov.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei