10:51 20 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.50
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.72
  Arșiță

  Avertismentul meteorologilor: urmează temperaturi peste normal în Europa

  © Sputnik / Pavel Lvov
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  179 0 0

  În cea mai mare parte a Europei vor continua să fie temperaturi care le vor depăşi mediile sezoniere. Efectele încălzirii globale vor fi resimţite în următoarele luni în Europa. Previziunile specialiştilor.

  BUCUREŞTI, 29 aug — Sputnik, Doina Crainic. Potrivit prognozelor date publicităţii de The Weather Company, în cea mai mare parte a Europei vor continua să fie temperaturi care le vor depăşi pe cele medii normale, în lunile septembrie şi noiembrie, anunţă Reuters.

  „Tocmai am asistat la cea mai caldă perioadă (din istorie) în mai-iulie în multe părți ale Europei de nord și de vest, inclusiv în Marea Britanie", a declarat Todd Crawford, meteorolog-șef la The Weather Company, companie deținută de IBM.

  Astfel, va continua să fie o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, în special în nordul Europei, până în luna noiembrie.

  „Totuşi, semne foarte timpurii arată că am putea avea parte şi de o vreme semnificativ mai rece, mai ales în a doua jumătate a iernii", a adăugat Crawford.

  De asemenea, China s-a confruntat anul acesta cu cea mai călduroasă vară din anul 1961, iar Serviciul de Meteorologie chinez prevede că, în septembrie, în majoritatea regiunilor ţării, vor fi temperaturi medii apropiate sau uşor mai ridicate decât cele din ultimii ani.

   

  Tematic

  Sfaturi utile pentru zilele toride: Cum să ne protejăm de arșiță
  Prognoza meteo: surprizele lunii septembrie. Cât de caldă şi cât de ploioasă va fi
  Avertizare: val de căldură şi radiaţii UV lovesc țara. Indice în prag critic
  Tagurile:
  iarna, Toamna, prognoza, meteo, Marea Britanie, Europa


  Știrile Zilei