02:42 19 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Флаги стран-участниц ЕАЭС

  Declarație: UE nu va rezista fără o integrare eurasiatică

  © Sputnik / Табылды Кадырбеков
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  20041

  Uniunea Europeană nu va putea face față concurenței fără o implicare în procesul integrării eurasiatice, afirmă ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

  BUCUREȘTI, 3 sep — Sputnik. Uniunea Europeană înțelege tot mai mult că fără o integrare eurasiatică îi va fi greu să facă față concurenței în lumea contemporană, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

  "Noi în Uniunea Economică Eurasiatică (UEE) și în Organizația pentru Cooperare de la Shanghai (OSC) ținem cont de viața reală, încercăm să promovăm acele proiecte care astăzi se cer implimentate. În acest fel, prin metoda pașilor conveniți cu toți participanții, sporim potențialul de integrare ulterioară”, a spus ministrul într-un discurs rostit în fața studenților ai Institutului de Stat pentru Relații Internaționale din Moscova.

  "Ne pronunțăm în favoarea implicării în aceste procese a statelor-membre ale UEE, OSC și țărilor ASEAN și menționăm de fiecare dată că sunt deschise porțile și pentru UE, unde, apropo, apar tot mai multe voci care afirmă că Uniunii Europene îi va fi greu să facă față concurenței în lumea contemporană fără o implicare activă a UE în procesele de integrarea eurasiatică, aceasta fiind  în fața unor provocări, cum ar fi utilizarea concurenței neloiale", a adăugat Lavrov.

  Tematic

  Lavrov are o convingere în ceea ce-i privește pe Trump și Pompeo
  Lavrov a vorbit despre discursul "pro-rus" al lui Macron
  Lavrov: Rusia a depus dovezi cu privire la atacul chimic planificat în Idlib
  Lavrov: Cum să aibă Assad arme chimice, dacă occidentalii declaraseră că le-au nimicit?
  Lavrov, despre riposta la sancțiunile americane
  Lavrov: ONU a interzis în secret unităților sale să restaureze economia siriană
  Belarusul cheamă românii în Uniunea Economică Eurasiatică
  Tagurile:
  concurență, ministrul afacerilor externe, Integrarea Eurasiatică, ASEAN, OSC, Uniunea Economică Eurasiatică, Organizația pentru Cooperare de la Shanghai, Serghei Lavrov, Moscova, Uniunea Europeană


  Știrile Zilei