04:40 19 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.54
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Federica Mogherini

  Mogherini: Relațiile internaționale trec printr-o perioadă de haos

  © Sputnik / Артем Житенев
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  14830

  Procesele politice au ajuns într-o zonă foarte confuză, iar lumea a fost scindată în zone de influență, consideră Federica Mogherini.

  BUCUREȘTI, 3 sep — Sputnik. Sistemul relațiilor internaționale trece printr-o perioadă de haos, a declarat luni Înaltul Reprezentant al UE pentru Afacerile Externe și Politica de Securitate, Federica Mogherini.

  "Toată lumea trece printr-o perioadă de haos. Întrebarea e dacă putem vorbi de un fenomen temporar sau o tendință pe termen lung", a declarat ea la o conferință a ambasadorilor statelor UE.

  Potrivit Mogherini, în situația în care în relațiile internaționale se observă o îndepărtare de multilateralism, în direcția relațiilor bilaterale între state și liderii lor, sarcina UE constă în a susține practica cooperării colective pentru păstrarea unei lumi multipolare și juste, care astăzi „a fost scindată în zone de influență".

  "Sarcina noastră este să fim jucător-cheie global. Suntem gata de acest lucru", a spus ea.

  Tematic

  Mogherini speră că SUA nu au uitat cine îi sunt prietenii
  Mogherini a explicat cum UE va stopa imigrația ilegală
  Mogherini: UE va menține acordul cu Iranul
  Mogherini: Nu mai putem miza exclusiv pe datele sateliților SUA
  Tagurile:
  Înaltul Reprezentant al UE pentru Afacerile Externe și Politica de Securitate, relațiile internaționale, haos, Federica Mogherini, Uniunea Europeană


  Știrile Zilei