17:30 22 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.35
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Pavlo Klimkin

  Kievul acuză Budapesta de eliberarea pașapoartelor ungare pe teritoriul Ucrainei

  © Sputnik / Михаил Палинчак
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  17410

  Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei acuză autoritățile Ungariei de eliberare a pașapoartelor ungare etnicilor maghiari din regiunea Transcarpatia.

  BUCUREȘTI, 19 sept — Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Pavel Klimkin intenționează să ceară explicații oficialităților Ungariei în legătură cu informațiile despre eliberarea pașapoartelor ungare cetățenilor ucraineni din Beregovo, Ucraina de Vest.

  Potrivit presei ucrainene, consulatul Ungariei din orașul Beregovo, regiunea Transcarpatia, eliberează cetățenilor Ucrainei pașapoarte ungare sugerând beneficiarilor să nu informeze autoritățile ucrainene despre acest fapt. Orașul Beregovo se află în apropiere de frontiera cu Ungaria.

  "La New York, în cadrul Adunării Generale ale ONU mă voi întâlni cu ministrul ungar. În afara de aceasta, în cazul în care înregistrarea video cu eliberarea ucrainenilor din Beregovo a pașapoartelor ungare nu este un fals, cred că acesta va fi nevoit să plece să elibereze pașapoarte în Budapesta. În niciun caz cetățenilor ucraineni. Acolo e mai comod", a scris ministrul ucrainean pe Twitter.

  Anterior, ambasadorul Ungariei din Ucraina, Ernő Keskeny, a declarat că Ungaria are dreptul să elibereze pașapoarte tuturor persoanelor de origine maghiară. În opinia MAE din Kiev, prin astfel de declarații ambasadorul își depășește atribuțiile. Potrivit estimărilor Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei Ungaria a eliberat în regiunea Transcarpatia peste 100 mii de pașapoarte.

  Legislația Ucrainei interzice cetățenia dublă. În același timp, legea nu prevede o procedură de lipsire a cetățeniei în astfel de cazuri. De asemenea, legislația ucraineană nu prevede sancțiuni pentru deținerea a două sau mai multe cetățenii.

  Tematic

  Scandal diplomatic: Ucraina acuză Ungaria de atentare la integritatea teritorială
  Ungaria a blocat ședința comisiei NATO-Ucraina
  Rusia și Ungaria, îngrijorate de ucrainizarea minorităților etnice din Ucraina
  Ungaria vrea o alianță cu România și Rusia în problema școlilor din Ucraina
  Ungaria: Ucraina să uite de viitorul european
  În final, Ucraina și-a bătut joc de România și Ungaria
  Ungaria protestează față de lichidarea școlilor maghiare din Ucraina
  Tagurile:
  pașapoarte, Ministerul Afacerilor Externe, Pavlo Klimkin, Beregovo, Ungaria, Ucraina


  Știrile Zilei