00:22 26 Martie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.27
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.64
  The official welcome ceremony for the US troops convoy in Zagan, Poland, Thursday, Jan. 12, 2017

  Pentagonul examinează regiunile Poloniei pentru noi baze militare ale SUA - Mattis

  © AP Photo / Czarek Sokolowski
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  57 0 0

  Oficialii militari americani inspectează o zonă disponibilă în Polonia pentru crearea unei noi baze militare americane, a declarat secretarul apărării, James Mattis, reporterilor.

  BUCUREȘTI, 25 sept — Sputnik. Președintele american Donald Trump, a declarat săptămâna trecută, în timpul unei întâlniri cu omologul său polonez, Andrzej Duda, că Statele Unitea luat în considerare o solicitare din Varșovia de a înființa o bază militară americană în Polonia. Trump a spus că Duda s-a oferit să plătească 2 miliarde de dolari pentru costul bazei.

  "Noi determinăm… capacitatea de" încărcare "a ceea ce este oferit", a declarat Mattis luni. "Suntem în faza de explorare… Nu am luat nicio decizie".

  Mattis a afirmat că oficialii americani apreciază ceea ce Polonia poate deține și susține și dacă poate îndeplini cerințele privind întreținerea, zborurile de testare și poligoanele.

  Mattis a declarat că Washingtonul apreciază oferta guvernului polonez, dar Statele Unite se vor consulta cu partenerii lor regionali înainte de a se pronunța definitiv asupra acestei chestiuni.

  Tematic

  Polonia: nu am cerut SUA sancțiuni împotriva Nord Stream-2
  Polonia discută perspectiva amplasării de baze militare americane pe teritoriul său
  Tagurile:
  Bază militară, SUA, Polonia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei