00:17 22 Martie 2019
În direct
 • EUR19.59
 • USD17.25
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.64
  Membrii organizației Căștile Albe

  Marea Britanie va adăposti membrii „Căștilor Albe”

  © AFP 2019 / Sameer Al-Doumy
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria (393)
  140 0 0

  Autoritățile din Marea Britanie au anunțat că sunt dispuse să găzduiască membrii controversatei organizații „Căștile Albe”.

  BUCUREȘTI, 25 sept — Sputnik. Guvernul britanic este dispus să găzduiască membrii organizației "Căștile Albe" și familiile lor, grup care a activat anterior în Siria. Cu o astfel de declarație comună au venit Ministerele de Interne, Afacerilor Externe și cel pentru Dezvoltarea Internațională ale Marii Britanii.

  "Conform programului existent de transfer al persoanelor supuse unor amenințări, Ministerul Afacerilor Interne al țării, în cooperare cu Direcția Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiați, Ministerul pentru Dezvoltarea Internațională și Ministerului Construcțiilor Civile, lucrează asupra transferului (în Marea Britanie) a familiilor (membrilor Căștilor Albe)", se spune în declarația citată de RIA Novosti.

  Astfel, ministrul britanic al Afacerilor Externe, Jeremy Hunt, i-a calificat pe activiștii „Căștilor Albe" drept niște eroi contemporani.

  "Sunt respectați pentru curajul lor, salvarea vieților, au fost nominalizați la premiul Nobel pentru pace. Suntem bucuroși că primele „Căști Albe" vor fi adăpostite în Marea Britanie", a declarat ministrul.

  Potrivit ministrului britanic al Afacerilor Interne, Sajid Javid, "Căștile Albe" au salvat mii de vieți.

  "Mă mândresc cu faptul că Marea Britanie îi primește pe acești oameni curajoși, împreună cu familiile lor, îi oferă posibilitatea să înceapă viața de la zero", a declarat Javid.

  În declarație se afirmă că membrii „Căștilor Albe", în calitate de "organizație de protecție civilă", au salvat peste 115 mii de oameni.

  Ce reprezintă "Căștile Albe"

  Organizația Căștile Albe a devenit cunoscută datorită clipurilor video publicate în internet, în care activiștii în uniforme distinctive salvează civilii de sub ruinele clădirilor. Cu toate acestea, au apărut și înregistrări video în care se observăm cum activiștii își înscenează activitatea. Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei declarase anterior că activitatea "Căștilor Albe" reprezintă o parte a campaniei informaționale de discreditare a autorităților și militarilor din Siria.

  Săptămâna trecută ambasada rusă la Londra a calificat „Căștile Albe" drept un grup de provocatori.

  Instituția face referință la datele din diverse surse din care rezultă că organizația „Căștile Albe" este afiliată grupărilor teroriste. Ambasada a reamintit că activiștii au fost prinși fabricând reportaje false, inclusiv despre atacul chimic în Idlib.

  Reprezentantul ambasadei și-a exprimat regretul că „acest grup beneficiază de donații generoase din partea guvernelor statelor occidentale, inclusiv din partea Marii Britanii".

  Тема:
  Războiul din Siria (393)

  Tematic

  Israelul a evacuat din Siria membrii „Căștilor Albe”
  Rusia: banii alocați de SUA “Căștilor Albe” ridică mai multe semne de întrebare
  Fondator Pink Floyd: ”Căștile albe” fac propagandă în favoarea teroriștilor
  Moscova a prezentat probe: atacul chimic din Siria a fost o înscenare
  Atacul chimic, o înscenare: “ne-au promis orez, biscuiți și curmale” - VIDEO
  Armata siriană poate dovedi că „atacul chimic" din Siria e o înscenare - Video
  Moscova are dovezi: atacul chimic din Duma a fost o înscenare
  Tagurile:
  azil, Căștile albe, Sajid Javid, Jeremy Hunt, Marea Britanie, Siria
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei