03:42 24 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.13
 • USD17.89
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Turkey's President Recep Tayyip Erdogan speaks during an Iftar, the evening meal breaking the Ramadan fast, at his palace in Ankara, Turkey, Saturday, May 19, 2018

  SUA atrag lumea într-un război economic prin practici comerciale "nechibzuite" - Erdogan

  © AP Photo / Presidential Press Service/Pool
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  15340

  Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a sugerat că Washingtonul împing piața mondială într-un război economic "nemilos" prin practicile sale comerciale iresponsabile.

  BUCUREŞTI, 27 sept — Sputnik. "Abordarea unilaterală și nesăbuită a guvernului american trage lumea noastră, din ce în ce mai mult, într-un război economic nemilos care dăunează fiecărui jucător [pe piața mondială]", a declarat Erdogan într-un articol pentru ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung.

  Președintele turc a chemat ca Ankara și Berlinul să contracareze conflictele comerciale distrugătoare împreună cu alte țări.

  Articolul lui Erdogan a fost publicat înainte de vizita sa de stat în Germania, la invitația președintelui german Frank-Walter Steinmeier. În timpul călătoriei sale, președintele turc este așteptat să se întâlnească cu omologul său german și cancelarul Angela Merkel.

  Economia Turciei a fost recent afectată de o scădere a comerțului cu Statele Unite. În august, Washingtonul a decis să dubleze tarifele la importurile de oțel și aluminiu din Turcia de până la 50 și, respectiv, 20%.

  Măsura a dus la o scădere puternică a ratei lirei turcești, care a înregistrat o scădere pe fondul tensiunilor cu Statele Unite în ultimele luni.

  Reacționând la criza lirei, Erdogan a cerut abandonarea utilizării dolarului american în tranzacțiile internaționale.

   

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei