15:12 24 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.13
 • USD17.89
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Bruxelles

  Coșmar pentru Bruxelles: o nouă combinație politică poate strica toate planurile

  © Sputnik / Алексей Витвицкий
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  65430

  În afară de a reuni mișcările naționaliste de dreapta, omul lui Trump insistă să aducă la masă și populiștii de stânga - ar răsturna ordinea politică în Europa și ar pune capăt puterii globaliștilor Corespondență din butoiul cu pulbere al Europei

  BRUXELLES, 27 septembrie, Sputnik, Daniela Porovăț. Bătalia pentru Europa, care se va da la alegerile europarlamentare din mai 2019, ia o nouă turnură de coșmar pentru Bruxelles prin colaborarea dintre populiștii de stânga și naționaliștii de dreapta.

  Exemplul a fost dat de Guvernul italian care îi reunește Mișcarea 5 Stele, de stânga, cu Liga Nord, de dreapta, experiment descris recent de fostul consilier al lui Trump drept unul care „va schimba politica mondială". "Italia este centrul universului politic", mai spune Bannon, dând Guvernul din Peninsulă drept model al felului în care stânga radicală poate colabora cu dreapta radicală: "Un partid populist cu tendințe naționaliste, ca 5 Stele, și un partid naționalist cu tendințe populiste, ca Liga… este imperativ să funcționeze pentru că creează un model pentru democrațiile industriale din SUA până în Asia".

  Bannon observă bine că numai prin colaborarea dintre stânga și dreapta autentică, ambele anti-globalizare, anti-imigrație și pro-suveranitate națională, pot fi învinse birocrația și eurocentrismul de la Bruxelles. Tocmai de aceea reușita Guvernului italian stă în inima noului proiect al lui Steve Bannon, intitulat "Mișcarea", și care își propune să reunească mișcările naționaliste și populiste din Europa într-un curent care să blocheze partidele mainstream din a pune iarăși mâna pe destinele Europei.

  O încercare similară a fost făcută și în Franța la ultimele alegeri prezidențiale, când tabăra lui Marine Le Pen (Frontul Național, acum Adunarea Națională) și cea a lui Melenchon (Franța Nesupusă) s-au tatonat reciproc în vederea unei colaborări care să blocheze accesul lui Macron la președinție. O colaborare între Le Pen și Melenchon ar fi spulberat partidele tradiționale, dar cele două părți nu au putut ajunge la un compromis, așa cum au reușit 5 Stele și Liga Nord în Italia. În consecință, Macron a câștigat alegerile, în ciuda votului masiv de care s-au bucurat atât Le Pen, cât și Melenchon în primul tur al prezidențialelor, voturi care, însumate, ar fi dat fără probleme un alt președinte decât Macron.

  Tocmai de aceea, în afară de efortul de a reuni mișcările naționaliste de dreapta, Steve Bannon insistă să aducă la masă și populiștii de stânga, ceea ce ar răsturna ordinea politică existentă în Europa și ar pune capăt puterii globaliștilor. "Trebuie să ai un compromis. Pe de o parte ai venitul minim garantat, pe de altă parte taxe scăzute, ambele părți primesc ceea ce își doresc, dar fără compromis pe valorile fundamentale precum migrația sau suveranitatea națională pentru Liga Nord și capitalism prietenos și transparență pentru 5 Stele", descrie fostul consilier al lui Trump felul în care poate funcționa această alianță în Italia, dar și în alte țări.

  În cazul în care partidele anti-sistem vor înțelege și vor pune la punct această colaborare, nimic nu mai poate opri  răsturnarea partidelor globaliste, tributare multinaționalelor și directivelor anti-naționale, iar Europa de după alegerile din 2019 va arăta total diferit.

  Tematic

  Parlamentul UE acuză administrația Trump de susținerea naționaliștilor din Europa
  Naționaliștii din Austria vor un bloc comun cu Viktor Orban, dar fără Bannon
  Șoc la Bruxelles: unificarea naționaliștilor! Salvini și omul lui Trump au bătut palma
  ALDE vrea un FBI european care să-i vâneze pe naționaliști. Cum va reacționa Tăriceanu?
  Naționaliștii din Belgia vor să-l înainteze pe Puigdemont la europarlamentare
  Bătălia Europei: globaliști versus naționaliști. Din nou, România nu contează
  Polonia a interzis simbolurile naționaliștilor ucraineni
  Naționaliștii au asaltat o reuniune a adepților referendumului în Catalonia
  Naționaliștii germani vor participa la alegerile parlamentare din Germania
  Naționaliștii ucraineni au blocat centrul Kievului împotriva paradei gay
  (VIDEO) Naționaliștii au luat cu asalt Ministerul Justiției din Berlin
  Naționaliștii îi răspund lui Klaus Iohannis
  Tagurile:
  Liga Nordului, Steve Bannon, Marine Le Pen, Uniunea Europeană
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei