06:26 04 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.12
 • USD18.43
 • RUB0.23
 • RON4.17
 • UAH0.67
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  43390

  SUA nu trebuie să se amestece în problemele interne ale altor state în cazul în care se declară fidele principiului suveranității statelor, a declarat Serghei Lavrov comentând discursul lui Donald Trump rostit la ONU.

  BUCUREȘTI, 29 sept — Sputnik. Dacă SUA sunt fidele principiului suveranității, atunci nu trebuie să se amestece în problemele altor state, a declarat vineri ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, comentând discursul rostit de președintele SUA, Donald Trump la ONU.

  "Trump, printre altele, a spus că susține ferm suveranitatea fiecărei țări din lume, susțin această poziție. SUA nu doar prin intermediul lui Trump spun că suveranitatea este esențială, iar toate problemele multilaterale sunt secundare, așa e scris și în Constituția lor… însă, pe de altă parte, dacă SUA sunt fidele suveranității, în calitatea lui de principiu fundamental, atunci nu ar trebui să se amestece în problemele interne ale altor state", a declarat Lavrov în cadrul unei conferințe de presă.

  Există milioane de exemple ale unor imixtiuni deschise ale SUA în problemele interne ale altor state, a mai adăugat oficialul rus.

  "Dacă e să vorbim de despre imixtiune, știți, am putea da milioane de exemple cum Statele Unite cer unui guvern, deschis și fără nicio jenă, să adopte o anumită poziție", a spus Lavrov.

   

  Tematic

  La ONU: Trump a menţionat Rusia o singură dată în discursul său
  Trump va vorbi la ONU despre suveranitatea națiunilor
  Trump va prezida Consiliul de Securitate al ONU
  Trump critică dur ONU: nu corespunde investițiilor noastre
  Trump vrea să reformeze ONU
  Trump despre ONU: "Un club de oameni care se simt bine"
  Tagurile:
  ministrul afacerilor externe, Suveranitate, Discurs, ONU, Serghei Lavrov, Donald Trump, Rusia, SUA


  Știrile Zilei