01:01 10 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.27
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.03
 • UAH0.73
  Aeroport, control

  Cetăţenii europeni, acces preferențial în UK după Brexit. Ce solicită companiile britanice

  © Sputnik / Илья Питалев
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (620)
  459 0 0

  O importantă organizaţie a oamenilor de afaceri din Londra a spus că majoritatea membrilor ei consideră că accesul preferențial al cetăţenilor europeni în Marea Britanie după Brexit ar fi benefic pentru afaceri și a cerut guvernului să acorde prioritate acestei chestiuni în negocierile cu UE.

  BUCUREŞTI, 1 oct — Sputnik, Doina Crainic. Institutul Directorilor din Londra a cerut astăzi guvernului să acorde prioritate chestiunii legate de încheierea unui acord reciproc cu UE privind circulația persoanelor, scrie organizaţia într-un comunicat obţinut de Sputnik

  Potrivit institutului, un sondaj în rândul membrilor organizației a dezvăluit că peste 60% dintre aceștia consideră că un tratament preferențial de care să beneficieze cetăţenii europeni ar fi benefic pentru afacerile lor după Brexit.

  „Deşi guvernul poate înceta libera circulație, trebuie propus un acord preferențial cu UE cu privire la ceea ce o va înlocui. Principiul ca toate țările să fie tratate în mod egal este lăudabil, totuși, în practică, proximitatea geografică și lanțurile îmbinate de aprovizionare fac ca accesul continuu la oamenii competenţi din UE să fie o chestiune urgentă pentru companiile britanice", a declarat directorul general al Institutului, Stephen Martin.

  Acesta a adăugat că Uniunea Europeană a fost cel mai important partener comercial al țării.

  „Accesul pe piața forței de muncă din ţara noastră este, fără îndoială, un aspect atractiv pentru alte țări și este firesc ca această chestiune să fie inclusă în negocieri, deoarece Marea Britanie dorește accesul pe piața europeană. Dar prim-ministrul trebuie să țină cont de avantajele pe care le va aduce acordul companiilor britanice", a adăugat Martin.

  În prezent, Regatul Unit este implicat în negocieri tensionate cu Uniunea Europeană, încercând să obțină un acord care să permită țării să se retragă din bloc.

  Тема:
  Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (620)

  Tematic

  Românii în Marea Britanie. Decizie: ce imigranţi vor fi favorizaţi în sistemul post-Brexit
  Români din Marea Britanie, atenţionare: „Haosul chimic" ce ar putea urma după Brexit
  Summitul de la Salzburg: Fără progrese pe Brexit, Theresa May se ţine de Planul Chequers
  Punctul pe ”i”, în acronimul-vedetă Brexit? Bruxelles și Londra anunță un Summit special
  Tagurile:
  acces preferențial, cetățeni UE, Brexit, Institutul Directorilor din Londra, Marea Britanie


  Știrile Zilei