06:19 18 Februarie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.13
 • RUB0.26
 • RON4.08
 • UAH0.63
  Свечи

  Armenia, omagiu pentru Aznavour. VIDEO

  © Sputnik / Yana Zaharova
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  53 0 0

  Locuitorii micii țări caucaziene deplâng trecerea în eternitate a celui pe care îl consideră cel mai celebru conațional al lor, la fel cum Franța este îndoliată de pierderea marelui său șansonier.

  BUCUREȘTI, 2 oct — Sputnik. Născut pe 22 mai 1924, la Saint-Germain-des-Prés, el a fost fiul lui Michael Aznavourian și Knar Baghdasarian, un cuplu de armeni emigrați în Franța.

  Botezat ca Shahnhour Varinag Aznavourian, avea să intre în Cartea de aur a muzicii internaționale sub numele de Charles Aznavour.

  Prin fantastica și îndelungata sa carieră interpretativă el a adus faimă atât țării în care a văzut lumina zilei și a excelat în luminile rampei, cât și patriei sale istorice.

  Marele cântăreț întotdeauna a conștientizat originea sa etnică și i-a purtat respect. De țara strămoșilor l-au legat nu numai comunitatea de limbă, numeroasele programe de instruire, dezvoltare și binefacere promovate de el.

  Armenii regăsesc trăsăturile lor naționale în maniera interpretativă a lui Aznavour, o oglindă fidelă a personalității sale, în melodica și mesajele pieselor cu care marele bard a cucerit o planetă întreagă.

  Memoria lui Aznavour a fost cinstită în multe orașe ale lumii. În Los Angeles, pe Aleea Celebrităților, steaua cântărețului a devenit locul de reculegere a fanilor săi americani.

  Flori și lumânări la steaua lui Aznavour pe Hollywood Walk of Fame de la Hollywood
  © AFP 2018 / CHRIS DELMAS
  Flori și lumânări la steaua lui Aznavour pe "Hollywood Walk of Fame" de la Hollywood
  Tagurile:
  Charles Aznavour, Armenia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei