23:38 11 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.35
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Президент РФ В. Путин встретился с президентом Сербии А. Вучичем

  Vučić, la Moscova, despre situația din Balcanii de Vest: „foarte dificilă”

  © Sputnik / Михаил Климентьев
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  12510

  Președintele rus, Vladimir Putin, la întâlnirea de astăzi cu omologul său sârb, Alexander Vucic, și-a anunțat intenția de a discuta despre situația din regiune, iar liderul sârb a observat că țara sa se confruntă cu provocări zilnice, iar problema Balcanilor de Vest nu va fi rezolvată în curând.

  BUCUREȘTI, 2 oct — Sputnik. La începutul întâlnirii, președintele rus a menționat că comerțul dintre țări crește, iar investițiile sunt în creștere. "Și sunt sigur că trebuie să vorbim despre situația din regiune", a spus Putin.

  La rândul său, Vucic și-a exprimat recunoștința față de Putin pentru poziția acestuia „în apărarea dreptului internațional și a intereselor naționale și de stat vitale ale Republicii Serbia".

  „Situația din Balcanii de Vest — foarte dificilă, și Serbia, ca țară, se confruntă cu multe provocări zilnic, și indiferent de dorința noastră de a ajunge la un compromis și pentru a menține pacea și stabilitatea, suntem foarte departe de orice soluție la problema Kosovo și Metohija", — a spus Vucic.

  El a subliniat separat intenția Serbiei este de a menține neutralitatea militară.

   

  Tematic

  Serbia intenționează să ceară ajutor Moscovei în conflictul cu Kosovo
  Tagurile:
  Serbia, Kosovo, Alexandr Vucic, Vladimir Putin, Moscova


  Știrile Zilei