13:41 17 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.85
 • USD17.69
 • RUB0.28
 • RON4.20
 • UAH0.68
  Matteo Salvini

  Salvini a spus cine sunt "inamicii Europei" care au adus "frica" (VIDEO)

  © AFP 2019 / GABRIEL BOUYS
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  78650

  Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și birocrații de la Bruxelles sunt "adversarii Europei", potrivit vicepremierului italian, Matteo Salvini.

  BUCUREŞTI, 9 oct — Sputnik. Matteo Salvini, ministrul italian de Interne, a declarat cine, în opinia sa, sunt "adversarii Europei", transmite Sputnik France, cu referire la Bloomberg.

  "Inamicii Europei sunt cei înrădăcinați în buncărul de la Bruxelles […] Junkerii [președintele Comisiei Europene, nota red.], Moscovicii [comisarul european pentru afaceri economice, nota red.], care au adus nesiguranţă și frică în Europa și refuză să renunțe la scaunul lor", a declarat Salvini, alături de Marine le Pen în timpul unui eveniment de la Roma, dedicat lansării campaniei electorale pentru europenele din luna mai 2019.

  El a ţinut să sublinieze că "politica de austeritate" care a avut loc în ultimii ani a crescut datoria Italiei și "a sărăcit Italia".

  Ministrul italian a criticat în repetate rânduri liderii Uniunii Europene. Săptămâna trecută el i-a spus președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, că a "distrus" Europa și Italia. 

  Tematic

  Salvini acuză conducerea UE de spirit distructiv
  Românii din Italia, în alertă: Circulara Salvini ordonă evacuarea caselor ocupate ilegal
  Matteo Salvini a transmis un mesaj Chișinăului
  Șoc la Bruxelles: unificarea naționaliștilor! Salvini și omul lui Trump au bătut palma
  Salvini le promite “zile fripte” imigranților ilegali
  Italia: Explozie la sediul partidului “Liga”, a lui Matteo Salvini


  Știrile Zilei