20:57 26 Martie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.27
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.64
  Arest

  Noi informaţii legate de reţinerea suspectului în cazul uciderii jurnalistei bulgare

  CC0 / Pixabay / 4711018
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  109 0 0

  O sursă guvernamentală a declarat pentru Reuters că poliția bulgară a reținut un suspect în legătură cu uciderea jurnalistei bulgare Viktoria Marinova.

  BUCUREŞTI, 9 oct — Sputnik, Doina Crainic. Suspectul este considerat a fi cetățean român, având, de asemenea, și cetățenie moldovenească, potrivit postului naţional de radio bulgar. 

  Postul a precizat că ministerul de Interne bulgar a refuzat până acum să comenteze cu privire la acest caz. 

  Vacanță, litoral, insulă, plajă
  © Sputnik / Наталья Селиверстова

  De asemenea, potrivit șefului direcției regionale a MAI, comisarul superior Teodor Atanasov, poliția verifică o eventuală implicare în omor a unui ucrainean cu cetățenie românească și a unei persoane de etnie romă. În prezent, poliția verifică dacă urmele de ADN ale bărbatului coincid cu urmele găsite pe cadavrul femeii. 

  Anterior, agenția de presă BTA a informat că autoritățile bulgare iau în considerare toate variantele posibile legate de asasinarea jurnalistei bulgare Viktoria Marinova și consideră că uciderea ei este un act „extrem de crud". 

  Potrivit agenției, citate de Sputnik, procurorul general al țării, Sotir Tsatsarov, și ministrul de Interne Mladen Marinov, au spus că iau în considerare toate variantele legate de crimă, de la „un atac accidental din partea unei persoane bolnave psihic obsedate sexual la un atac planificat, realizat cu intenţie". 

  Oficialii spun că cei mai buni experți ai ministerului de Interne sunt implicați în anchetă. Ambii oficiali au numit crima un act „extrem de crud". 

  Publicația adăugă că personalul de la Institutul de Psihologie pregăteşte un portret psihologic al atacatorului. De asemenea, anchetatorii analizează viața personală și profesională a victimei. 

  Prim-ministrul Boiko Borissov a precizat că descoperirea criminalilor este o chestiune de timp și că cei mai buni anchetatori au fost trimiși în orașul Ruse pentru a lucra la acest caz. 

  Directorul administrativ și gazda televiziunii regionale TVN, Viktoria Marinova, de 30 de ani, a fost violată și ucisă sâmbătă în orașul Ruse, din nordul Bulgariei. Agențiile de aplicare a legii consideră că asasinatul poate avea legătură cu munca de investigație a jurnalistei. Ultimul caz la care a lucrat Marinova a fost aşa-numitul „GPGate" — un scandal în legătură cu un furt de bani din fonduri UE. 

  UPDATE: Poliţia bulgară a precizat marţi că persoana reţinută în cazul uciderii jurnalistei bulgare Viktoria Marinova nu are calitatea de suspect, transmite Reuters.

  Tematic

  Bulgarii ne-au întrecut cu mult. Sunt de 4 ori mai performanți decât noi
  Românii și bulgarii - cei mai numeroşi europeni care lucrează în Marea Britanie
  Moartea bântuie pe litoralul din Bulgaria: plajele se închid pe-un cap - VIDEO
  Bulgaria construiește un "gard Trump" la granița cu România. Motivul este uluitor
  Focar de pestă ovină în Bulgaria: Mii de animale sacrificate
  Deputat român cere expulzarea de urgenţă a ambasadorului american Hans Klemm
  Iohannis la ONU, ironizat dur de un jurnalist român: „Mega interes pentru discurs..." FOTO
  Doi luptători ruși au jurat credință statului român: "Suntem fericiți"
  Scandalul săptămânii: înalt oficial român, limbaj de mahala: „Tâmpiților!"
  Şefa Editurii Didactice şi Pedagogice, şcolită de Serviciul Român de Informaţii?
  Înalt oficial român, reclamat la DNA pentru dare de mită şi trafic de influenţă!
  Tagurile:
  jurnalistă, omor, Cetățean român, Viktoria Marinova, Teodor Atanasov, Bulgaria
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei