13:43 05 August 2020
În direct
 • EUR19.59
 • USD16.64
 • RUB0.23
 • RON4.05
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  11401

  O explozie s-a produs la o rafinărie din orașul Brod, în Bosnia şi Herţegovina, în învecinătatea Croației, a spus poliția locală.

  BUCUREŞTI, 10 oct — Sputnik. Incidentul a avut loc marţi, în jurul orei 21:30 (ora locală). Cel puțin opt lucrători au fost răniți după ce o serie de explozii au lovit o fabrică de prelucrare a petrolului în nordul Bosniei și Herțegovinei. Fotografiile și imaginile video arată că rafinăria este înghițită de flăcări și că fum negru se ridică din flăcări. 

  Martorii spun că explozia a fost atât de puternică încât unii au crezut că orașul a fost zguduit de un cutremur. Exploziile au spulberat unele ferestre de la clădirile din apropiere.

  Un martor a spus că sunetul exploziei inițiale a fost atât de tare încât a semănat cu un bombardament.

  "Explozia a fost extrem de puternică, ca și cum războiul a început din nou", a spus martorul, citat de ziarul Večernji List.

  Sunetele au fost auzite și în estul Croației, în orașul Slavonski Brod, situat chiar peste râul Sava din orașul bosniac.

  ​Poslala mi jaranica #BosanskiBrod pic.twitter.com/E9bdNVwixL

  ​Nimeni nu a murit în incidentul, cauza căruia nu este încă determinată, potrivit autorităților orașului.  Știrile Zilei