05:54 12 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  22111

  Partidul "Alternativa pentru Germania" ar putea fi pus sub controlul serviciilor de securitate, fiind suspectat de alunecare spre un „extremism de dreapta”.

  BUCUREȘTI, 12 oct — Sputnik. Decizia cu privire la punerea parțială sau totală a partidului "Alternativa pentru Germania" (AfD) sub controlul serviciilor de securitate ale Germaniei (BfV, contraspionajul german) va fi luată la sfârșitul anului 2018, anunță Spiegel cu referință la declarația adjunctului șefului BfV, Thomas Haldenwang, făcută în cadrul ședinței comisiei pentru afacerile interne a Bundestagului.

  Potrivit publicației, 13 din 16 landuri Germane au expediat serviciilor de securitate materiale care vizează "posibilele tendințe anticonstituționale ale AfD". Cea mai mare parte a dosarelor au zeci și sute de pagini.

  „AfD se dezvoltă în direcția extremismului de dreapta", a declarat ministrul Afacerilor Interne al landului Baden-Württemberg, Thomas Strobl. Potrivit lui, decizia va fi luată de contraspionaj, însă "trebuie să se acționeze rapid", dacă există premise pentru stabilirea procedurii de supraveghere.

  Anterior, serviciul de securitate din landul Turingia a lansat verificări periodice ai activităților filialei locale a partidului "Alternativa pentru Germania" pentru a stabili dacă acestea sunt conforme legislației germane.

  Potrivit unui sondaj efectual în luna septembrie, la comanda ziarului Bild am Sonntag, partidul de dreapta "Alternativa pentru Germania" (AfD) a devenit al doilea partid ca popularitate în Germania, înregistrând 17 la sută din preferințele nemților.

  Tematic

  AfD a devenit al doilea cel mai popular partid din Germania
  Sondaj: Euroscepticii de la AfD devin tot mai populari
  Trump o atacă pe Merkel și susține pozițiile CSU și AfD
  Hoții l-au lăsat fără haine pe liderul AfD
  Șoc în Germania: AfD aproape de egalitate cu social-democrații în sondaje
  Tagurile:
  serviciul de informații, Contraspionaj, AfD, Alternativa pentru Germania, Germania


  Știrile Zilei