21:58 10 August 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.60
 • RUB0.23
 • RON4.06
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  80 0 0

  O filială a partidului Liga, a lui Matteo Salvini, a fost atacată cu un pachet explozibil noaptea trecută.

  BUCUREȘTI, 13 oct — Sputnik. O filială a partidului Italian Liga din orașul Ala a fost ținta unui atac noaptea trecută. În seara asta aici urma să sosească liderul formațiunii, vicepremierul Matteo Salvini.

  Persoane necunoscute au aruncat un pachet explozibil, iar în urma deflagrației au fost sparte toate geamurile. Atacatorii au lăsat în apropiere o înscripție — "Vântul mai suflă", care amintește de o cunoscută piesă a partizanilor comuniști.

  Potrivit Ugor Rossi, președintele provinciei autonome nordice Trento, unde a avut loc incidentul, poliția deja a reținut două persoane implicate în atac.

  Salvini, care urma să ajungă în Ala în seara de sâmbătă, în cadrul campaniei pentru alegerile locale, consideră că de atac sunt responsabili de atac.

  "Sunt mândru de forțele de ordine și activiștilor noștri, care deja s-au reunit. Niște indivizi au înțeles că peste câteva decenii locuitorii Trenti vor să întoarcă pagina și vor răspunde la aceste violențe. Ei nu vor opri zâmbetul nostru și schimbările noastre", a declarat Salvini în timpul unei transmisiuni online pe Facebook.

   

  Tematic

  Italia: Explozie la sediul partidului “Liga”, a lui Matteo Salvini
  Fotbal: Un club de Liga 1 se vinde
  Tagurile:
  explozie, Liga, Matteo Salvini, Italia


  Știrile Zilei