18:11 16 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.45
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  43524

  Poliția poloneză a utilizat gaze lacrimogene și tunurile de apă pentru disperarea unei contramanifestații la Lublin, anunță postul de radio RMF FM.

  BUCUREȘTI, 14 oct — Sputnik. Sâmbătă, la Lublin a avot loc Marșul Egalității, la care au participat peste o mie de persoane, inclusiv un număr mare de persoane de orientare sexuală netradițională. Autoritățile locale nu au autorizate desfășurarea acțiunii, însă organizatorii nu s-au conformat deciziei oficialităților. Câteva sute de oponenți ai marșului au încercat să-i blocheze desfășurarea manifestației.

  O încercare de a bloca marșul a avut loc între străzile Lubartowska și Świętoduska. Poliția a îndemnat protestatarii să elibereze strada, pentru că desfăurarea manifestațiilor în acest loc este ilegală. Oponenții marșului nu au răspuns la somațiile poliții și au început să strige în adresa participanților la mars: "Băiat, fată, familie normală", "Familia este fundamentul civilizației", potrivit sursei citate.

  Poliția a utilizat grenade sonore, gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru a pune capăt blocării marșului. În direcția polițiștilor au zburat pietre, anunță postul de televiziune. Organizatorii marșului au fost nevoiți să-și schimbe traseul.

  În urma ciocnirilor cu poliția au fost reținute zeci de persoane, care urmează să fie trași la răspundere.

  Tematic

  Polonia nu se mai vrea o “coloană a cincea” a SUA în UE
  În Polonia a apărut un registru public al pedofililor și violatorilor
  Polonia a interzis simbolurile naționaliștilor ucraineni
  Tăriceanu, solidar cu Polonia: este o ţară care merită toată admiraţia
  România, pusă la zid alături de Polonia, Ungaria și Bulgaria
  În Polonia doi bărbați au fost uciși de o bombă
  Tagurile:
  marșul egalității, protest, poliția, manifestație, Gaze lacrimogene, Homosexuali, Gay, Lublin, Polonia

  Știrile Zilei