15:51 15 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  N-VA

  Naționaliștii flamanzi, liderii alegerilor locale din Belgia

  © AFP 2019 / NICOLAS MAETERLINCK / BELGA
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  23831

  Naționaliștii flamanzi obțin o victorie zdrobitoare în alegerile locale din Belgia, în Anvers, unul din cele mai mari orașe din țară.

  BUCUREȘTI, 14 oct — Sputnik. Partidul de dreapta, Noua Alianță Flamandă (N-VA), care face parte din coaliția de guvernare a guvernului federal al Belgiei, a ocupa primul loc în alegerile locale din Anvers, orașul care este unul cheie pentru aprecierea raporturilor de forțe în ajunul alegerilor parlamentare.

  Potrivit companiei de radio și televiziune RTL Info, în ciuda tuturor prognozelor politologilor, partidul care se pronunță împotriva imigrației ilegale, a acumulat 38,7 la sută de voturi în alegerile regionale din Anvers.

  Aceste sunt primele date după numărarea buletinelor de vot în 95 din 782 secții de votare.

  Alegerile locale care au avut loc în această duminică în Belgia, la care cei opt milioane de alegători urmau să aleagă reprezentanți în 580 de consilii municipal, vor arăta care este raportul de forțe în ajunul alegerilor federale din primăvara anului 2019.

  În Belgia mulți politicieni de nivel federal și regional participă și în alegerile locale, iată de ce marea intrigă a procesului electoral va deveni aprecierea celor mai active partide și personalități de către alegători. Actuala coaliție de guvernare este alcătuit din partidul de sorginte liberal "Mișcarea Reformistă", Liberalii și Democrații Flamanzi Deschiși (Open VLD), precum naționaliștii flamazi de la N-VA și creștin-democrații flamanzi (CD&V).

  În urma alegerilor în organele puterii locale, guvernatorul unuia din cele mai mari orașe — Anvers, care a fost condus mulți ani de socialiști, a devenit liderul Noii Alianțe Flamande (N-VA), Bart de Wever. Alegerile din Anvers sunt considerate de mulți analiști drept o repetiție pentru alegerile naționale, luând în considerație că N-VA se află într-o coaliție cu liberalii din Open VLD și creștin-democrații din CD&V.

  Tematic

  Naționaliștii din Belgia vor să-l înainteze pe Puigdemont la europarlamentare
  Atac armat în Belgia, patru morți, inclusiv doi polițiști - posibil act terorist (VIDEO)
  Belgia a capitulat: acceptă acordul CETA dintre UE și Canada
  Atacul din Londra a avut loc exact la un an de la atentatul din Belgia
  În Belgia a fost reținut un tânăr care îndemna la asasinarea creștinilor
  Un lider terorist, eliberat în Belgia din cauza tărăgănărilor judiciare
  Belgia: străinii aflați ilegal în țară vor fi amendați cu 200 de euro
  Tagurile:
  alegeri locale, N-VA, Anvers, Belgia


  Știrile Zilei