01:35 18 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.71
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.71
  Alegerile din Germania

  Alegerile din Bavaria: aliații Merkel eșuează, AfD intră în legislativul regional

  © Sputnik / Григорий Сысоев
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  41250

  Aliații tradiționali ai cancelarului german, Angela Merkel, suferă o înfrângere usturătoare în cel mai important land german – Bavara. Social-democrații sunt pe cale de dispariție, naționaliștii de la AfD pătrund pentru prima dată în legislativul regional.

  BUCUREȘTI, 14 oct — Sputnik. Potrivit exit-poll-urilor la alegerile legislative din Bavaria, aliații istorici ai cancelarului Angela Merkel — Uniunea Social-Creștină (CSU) și social-democrații înregistrează cea mai mare căderea din ultimii 70 de ani.

  Potrivit sondajului la ieșirea de la urnele de vot, realizat de FGW, CSU acumulează 35,5 la sută (față de 47,7 la sută în alegerile din 2013). Partidul Social-Democrat suferă una din cele mai mari înfrângeri din istorie, pierzând peste o jumătate din electorat. Dacă la alegerile legislative precedente acesta a acumulat 20,6 la sută, acum acesta a reușit să ajungă abia la cifra de 9,7 la sută.

  Cea mai mare surpriză a scrutinului reprezintă creșterea masivă a Verzilor: de la 8,6 la sută, la 19 la sută și prima accederea în parlamentul regional a naționaliștilor de la Alternativa pentru Germania (AfD), care acumulează 11 la sută.

  Bavara este unul din cele conservatoare landuri, care decenii la rând a fost fieful Uniunii Social-Creștine (CSU), aflată în alianță cu CDU, conduse de Merkel.

  Tagurile:
  exit-poll, alegeri, AfD, SPD, CSU, CDU, Bavaria, Germania


  Știrile Zilei