13:17 22 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Angela Merkel

  Reacția lui Merkel la eșecul din Bavaria: oamenii și-au pierdut încrederea

  © REUTERS / Fabrizio Bensch
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  26511

  Cancelarul german, Angela Merkel, a reacționat la rezultatele alegerilor din Bavaria, recunoscând că alegătorii au pierdut orice încredere în clasa politică.

  BUCUREȘTI, 16 oct — Sputnik. Rezultatele alegerilor din parlamentul regional al Bavariei (landtag) au arătat că oamenii și-au pierdut încrederea în politicieni, a declarat cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

  "Alegerile din Bavaria mi-au arătat că, inclusiv în condițiile celor mai buni indicatori economici și a unui nivel scăzut al șomajului în toate părțile Bavariei, oamenilor nu le este suficient acest lucru în cazul în care lipsește încrederea, încrederea în jucătorii politici", a declarat Merkel la conferința Uniunii Federale pentru comerț angro și extern din Germania (BGA).

  "Dacă e să ne amintim de modul în care s-a format guvernul, trebuie să constatăm că a fost pierdută o doză de încredere. Acest lucru se referă și la partidele CDU/CSU, de la care alegătorii așteaptă o activitate comună", a menționat cancelarul.

  Merkel a menționat că a învățat o lecție din rezultatul alegerilor din Bavaria și în calitate de cancelar federal al marii coaliții trebuie să aibă ca preocupare restabilirea încrederii, iar rezultatele activității guvernului să fie mult mai vizibile.

  "Voi face acest lucru, depunându-mi toate eforturile", a spus ea.

  Duminică în Bavaria s-au desfășurat alegerile în legislativul regional. Potrivit rezultatelor preliminare, CSU — principalul partener al CDU, a învins în alegerile din Bavaria cu unul din cele mai slabe scoruri din istorie —  37,2 la sută. Astfel, social-creștinii bavarezi obțin 85 din cele 205 de fotolii de deputat, pierzând controlul asupra puterii și posibilitatea de a forma de sine stătător guvernul regional.

  Partidul Verzii devine a doua forță în parlamentul Bavaria, obținând 17,5 la sută. Urmează Alegătorii Liberi, cu 11,6 la sută, Alternativa pentru Germania — 10,2 la sută, Partidul Social-Democrat — 9,7 la sută și Partidul Liber Democrat, cu 5,1 la sută.

  Tematic

  Alegerile din Bavaria: aliații Merkel eșuează, AfD intră în legislativul regional
  A fost dat startul alegerilor parlamentare din Bavaria
  Descoperire arheologică: urme ale femeilor din Dacia, într-un sat din Bavaria?
  Poliţia germană a găsit steagul grupării ISIS în camera teroristului din Bavaria
  Lumea întreagă e cu ochii pe Germania: Merkel e în corzi, a pierdut în alegeri!
  Tagurile:
  landtag, alegeri, CSU, Alternativa pentru Germania, CDU, Angela Merkel, Bavaria, Germania


  Știrile Zilei