05:54 17 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.26
 • USD17.47
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.70
  Matteo Salvini

  Matteo Salvini pentru Sputnik: "Trebuie să creăm o nouă Europă"

  © AP Photo / Luca Bruno
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  681110

  Aflat într-o vizită la Moscova, ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, a criticat încă o dată sancțiunile occidentale împotriva Rusiei și a comentat pentru Sputnik rezultatele alegerilor regionale din Bavaria, subliniind că partidele care s-au aflat timp de decenii la putere în Europa se confruntă cu un val de eșecuri.

  BUCUREȘTI, 18 oct - Sputnik. Comentând rezultatele scrutinului legislativ regional organizat duminică în Bavaria, la care CSU a obținut doar 37% din voturile exprimate, ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, a scris pe contul său de Twitter: „Arrivederci Merkel". Profitând de deplasarea sa la Moscova, Sputnik i-a solicitat să comenteze despre înfrângerea unui partid tradițional și să spună dacă a văzut-o ca un fenomen particular sau o nouă tendință.

  "Desigur, nu este nimic accidental. Practic, fiecare partid care a fost la putere de zeci de ani în țările europene se confruntă în prezent cu un val de înfrângeri. Acest lucru se întâmplă nu numai în Germania, ci și în Franța, de exemplu. Aceasta este deja o regularitate, în timp ce acei care sunt din obișnuință numiți "populiști" își întăresc activ pozițiile. Trebuie să creăm o nouă Europă, o Europă care să garanteze dezvoltarea economiei, a libertăților reale și a securității", a spus el.

  La Moscova, unde a participat la adunarea confederației industriei italiene în Rusia, Salvini a ridicat și problema sancțiunilor occidentale.

  "Italia a pierdut 20 de miliarde de euro din cauza războiului de sancțiuni. Europa trebuie să fie constructivă. Ne așteptăm la un semnal de disponibilitate pentru a stabili un dialog, dar am impresia că administrația UE dorește să rămână angajată în sancțiuni", a spus el, subliniind că va implementa eforturile sale de a avansa ridicarea sancțiunilor.

  Reamintim că duminică, CSU, aliatul cheie al Angelei Merkel, a pierdut majoritatea absolută în Bavaria. Urmare, presa a vorbit despre un "eșec istoric" al partidului.

  Tematic

  Italia: Explozie la sediul partidului “Liga”, a lui Matteo Salvini
  Salvini le promite “zile fripte” imigranților ilegali
  Șoc la Bruxelles: unificarea naționaliștilor! Salvini și omul lui Trump au bătut palma
  Matteo Salvini a transmis un mesaj Chișinăului
  Românii din Italia, în alertă: Circulara Salvini ordonă evacuarea caselor ocupate ilegal
  Salvini acuză conducerea UE de spirit distructiv
  Salvini a spus cine sunt "inamicii Europei" care au adus "frica" (VIDEO)


  Știrile Zilei