21:30 21 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров

  Lavrov: Rusia își restabilește bunele relații cu statele europene

  © Sputnik / Максим Блинов
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  15320

  Rusia își restabilește rapid bunele relații cu statele europene, nu ști cu Comisia Europeană, care rămâne în captivitatea unor țări care nu doresc o relație bună cu Moscova.

  BUCUREȘTI, 18 oct – Sputnik. Relațiile Rusiei cu țările din Europa se restabilesc rapid, însă Comisia Europeană se află sub influența statelor care nu-și doresc relații bune cu Moscova, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

  “Din câte știți, se restabilesc foarte rapid relațiile cu statele europene. Nu pot spune același lucru și despre Comisia Europeană”, a spus Lavrov într-un interviu oferit RT France, Paris Match și Figaro.

  Potrivit ministrului, deocamdată, Comisia Europeană se află “în captivitatea a ceea ce numiți “solidaritate”, “consens”, atunci când un grup mic de state, care nu-și doresc relațiile bune cu Rusia, forțează ceilalți să-și accepte o “poziție inferioară”.

  „Totuși, sunt convins că interesele naționale, care se manifestă tot mai mult și mai mult în discuțiile despre viitorul Uniunii Europene, vor asigura că reformele, despre care a vorbit, inclusiv, președintele Franței, Macron, vor reflecta un consens nu în acea formă, prin care o minoritate poate bloca interesele majorității, ci se va alege o cale de mijloc și nu întotdeauna poziția Uniunii Europene în raport cu Rusia se va sprijini pe cel mai mic, cel mai negativ numitor. Cred că nu vom mai vedea întotdeauna o situație în care politica Uniunii Europene în raport cu Rusia, în multe privințe, uneori decisiv, este determinată de state care părăsesc Uniunea Europeană”, a adăugat ministrul.

  Tematic

  Lavrov: SUA să nu se mai amestice în problemele altor state
  Lavrov a îndemnat Vestul să „domolească” Kievul
  Lavrov: Rusia şi România vor putea să utilizeze potenţialul de cooperare existent
  Moscova, „pregătită de provocări la scară largă” din partea Vestului - Lavrov
  Tagurile:
  Emmanuel Macron, Comisia Europeană, Uniunea Europeană, Serhei Lavrov


  Știrile Zilei