23:19 23 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.12
 • USD17.88
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Vladimir Putin la clubul de discuții Valdai

  Putin: cetățeni ai SUA și ai țărilor europene au fost capturați de ISIS în Siria

  © Sputnik / Алексей Дружинин
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria (394)
  31720

  Mai mulți cetățeni ai SUA și statelor europene se află în captivitatea teroriștilor Statului Islamic din Siria, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin.

  BUCUREȘTI, 18 oct – Sputnik. Teroriștii din gruparea Statul Islamic au luat ostatici în Siria câțiva cetățeni ai SUA și din Europa, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin.

  "Potrivit informațiilor noastre, au fost capturați câțiva cetățeni ai Statelor Unite și ai unor țări europene. Toți tac, e o liniște, de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic", a declarat joi Putin la clubul de discuții „Valdai”, în cadrul sesiunii de întrebări și răspunsuri.

  Potrivit agenției RIA Novosti, care face referire la o sursă din cercurile militare și diplomatice, un grup de cetățeni americani și europeni se află în captivitatea ISIS în punctul Hajin din provincia Deir ez-Zor.

  Potrivit sursei citate, pe 13 octombrie, teroriștii Statului Islamic au atacat o tabără de refugiați din apropierea localității Al Bahra, au luat ostatici peste 130 de familii arabe, pe care i-au mutat în Hajin. În această regiune, Statul Islamic ține în captivitate peste 750 de persoane, inclusiv cetățeni din Europa de Vest, a precizat sursa citată.

  Potrivit lui, teroriștii au înaintat kurzilor un ultimatum prin care cer eliberarea imediată tuturor susținătorilor ISIS și transmiterea sub controlul lor teritorii aflate la Est de râul Eufrat, iar în calitate de instrument de presiune execută zilnic prizonieri.

  Тема:
  Războiul din Siria (394)

  Tematic

  Statul Islamic a publicat imagini ale avionului sirian doborât de Israel. FOTO, VIDEO
  ISIS a revendicat exploziile ucigașe din Kabul
  Îngrijorător! ISIS are adepţi printre elevii bucureşteni
  Avertizare: ISIS trimite luptători terorişti în Europa
  Damasc: Americanii recrutează și instruiesc teroriștii ISIS
  Puzzle-ul sirian: Kurzii, cu mii de membri ISIS captivi, fac apel la țările lor de baștină
  Tagurile:
  Rusia, SUA, Ostatici, teroriști, Statul Islamic, ISIS, Vladimir Putin
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei