09:29 23 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.45
 • USD17.12
 • RUB0.26
 • RON4.12
 • UAH0.62
  Ministrul Afacerilor Interne al Italiei și lider al partidului Liga, Matteo Salvini

  Lovitură pentru Bruxelles: Salvini candidează la șefia Comisiei Europene

  © AP Photo / Antonio Calanni
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  89360

  Avantaj: fiind la guvernare, Salvini a putut să își pună în aplicare promisiunile electorale referitoare la stoparea migrației și la afirmarea independenței țării sale față de Bruxelles.

  Corespondență din butoiul cu pulbere al Europei

  BRUXELLES, 18 oct, Sputnik, Daniela Porovăț. Naționaliștii europeni par a-și fi găsit cel mai bun candidat pentru președinția Comisiei Europene în persoana lui Matteo Salvini, liderul Liga Nord din Italia și actualul ministru de Interne și vicepremier de la Roma. Salvini a recunoscut acest plan pentru presa italiană, spunând că prieteni din mai multe țări europene i-au propus acest lucru și referindu-se, desigur, la politicienii naționaliști de aceeași orientare.

  Salvini este, în acest moment, liderul de facto al mișcării naționaliste din Europa, secondat de Marine Le Pen care a pierdut din avânt după pierderea alegerilor prezidențiale din Franța. Salvini are avantajul de a fi la guvernare și de a fi putut demonstra că își pune în aplicare promisiunile electorale referitoare la stoparea migrației și la afirmarea independenței țării sale față de Bruxelles.

  Cu un candidat de top precum Salvini din partea naționaliștilor, alegerile pentru Parlamentul European din 2019 se anunță furtunoase, câtă vreme candidatura politicianului italian este în sine o provocare la adresa candidaților propuși de socialiști, de populari sau de polul lui Macron pentru funcția supremă de președinte al Comisiei Europene.

  Salvini are, în afara politicii anti-migrație și pro-suveranitate și o atitudine diferită față de Rusia, el combătând activ sancțiunile împotriva Moscovei și fiind pentru deschiderea Uniunii față de relații cordiale cu Kremlinul, o direcție care contrazice total pozițiile eurocentriștilor care insistă pentru atitudini conflictuale cu Rusia.

  Prin Matteo Salvini, naționaliștii europeni au o voce care să-i reprezinte și care să le dea fiori globaliștilor, pentru că prestanța liderului Liga Nord este în stare să îi umbrească pe birocrații goi de conținut și blocați în formule seci pe care îi vor propune socialiștii, popularii și mișcarea lui Macron pentru conducerea Comisiei Europene.

  Tematic

  Italia: Explozie la sediul partidului “Liga”, a lui Matteo Salvini
  Salvini le promite “zile fripte” imigranților ilegali
  Șoc la Bruxelles: unificarea naționaliștilor! Salvini și omul lui Trump au bătut palma
  Matteo Salvini a transmis un mesaj Chișinăului
  Românii din Italia, în alertă: Circulara Salvini ordonă evacuarea caselor ocupate ilegal
  Salvini acuză conducerea UE de spirit distructiv
  Salvini a spus cine sunt "inamicii Europei" care au adus "frica" (VIDEO)
  Matteo Salvini pentru Sputnik: "Trebuie să creăm o nouă Europă"
  Tagurile:
  naționaliști, Liga Nordului, Bruxelles, Comisia Europeană, Matteo Salvini
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei