09:27 13 Mai 2021
În direct
 • EUR21.53
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (514)
  17720

  Statelor Unite le convine păstrarea grupării teroriste în Siria pentru a-și justifica prezența militară în această țară, consideră un expert turc.

  BUCUREȘTI, 19 oct – Sputnik. Washingtonului îi convine păstrarea grupării teroriste Statul Islamic în Siria, pentru a avea un pretext de a prelungi prezența în această țară a prezenței trupelor americane, a declarat pentru RIA Novosti directorului Centrului turc de Studii Strategice Kafkassam de la Ankara, Hasan Oktay.

  Anterior, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că pe malul râului Eufrat, pe teritoriul aflat sub patronajul SUA, teroriștii au capturat peste 700 de persoane. Potrivit șefului statului rus, printre ostatici se află câțiva cetățeni ai SUA și ai statelor europene. Pentagonul a declarat că aceste informații sunt inexacte și nu cunosc nimic despre prezența printre ostatici a americanilor, precum și despre numărul mare a persoanelor aflate în captivitate.

  “ISIS reprezintă un pretext pentru rămânerea SUA în Siria. Dacă această grupare va fi lichidată, va fi distrusă acea paradigmă în cadrul căreia este justificată rămânerea SUA în Siria. Anume din acest motiv la Washington tac despre cei 700 de ostatici. Consider afirmația lui Putin una corectă. SUA nu demarează operațiuni împotriva ISIS pentru că în mâinile teroriștilor se află cetățeni americani și în același timp prin evocarea existenței acestei grupări, Washingtonul își continuă prezența, pretins legitimă”, a declarat expertul.

  Potrivit lui, ISIS ar putea utiliza ostaticii în viitoarele operațiuni.

  Тема:
  Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (514)

  Tematic

  Îngrijorător! ISIS are adepţi printre elevii bucureşteni
  Avertizare: ISIS trimite luptători terorişti în Europa
  Damasc: Americanii recrutează și instruiesc teroriștii ISIS
  Puzzle-ul sirian: Kurzii, cu mii de membri ISIS captivi, fac apel la țările lor de baștină
  Putin: cetățeni ai SUA și ai țărilor europene au fost capturați de ISIS în Siria
  Tagurile:
  Statul Islamic, Vladimir Putin, Siria, ISIS

  Știrile Zilei