04:19 25 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Protesters shout out slogans about boycott referendum on changing the country's name that would open the way for it to join NATO and the European Union in Skopje, Macedonia September 30, 2018

  Parlamentul macedonean a votat amendamentele constituționale pentru a schimba numele țării

  © REUTERS / Marko Djurica
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  9702

  Parlamentul macedonean a adoptat amendamentele constituționale pentru a schimba numele țării pentru a facilita aderarea la NATO și la UE.

  BUCUREȘTI, 20 oct - Sputnik. Site-ul web al Parlamentului macedonean a publicat un anunț că a adoptat amendamentele constituționale pentru a schimba numele țării.

  Un total de 80 de parlamentari din 120 au votat în favoarea schimbării numelui, asigurând majoritatea necesară pentru a trece proiectul de lege.

  În iunie, Atena și Skopie au semnat acordul privind schimbarea numelui Macedoniei. Discuția asupra numelui a fost subiect de dispută de ani de zile în relații bilaterale, Atena opunându-se folosirii "Macedoniei", care este și numele unei regiuni din Grecia.

  Noul nume va permite statului balcanic de a adera la NATO și Uniunea Europeană, procesul pe care Grecia l-a blocat, având temeri că fosta republică iugoslavă ar putea încerca să pretindă la regiunea cu același nume.

   

  Tagurile:
  UE, NATO, Grecia, A votat, Amendamente, Parlament, schimbare, nume, Macedonia
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei