17:20 20 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov

  Lavrov: SUA nu au demarat procedura de ieșire din INF

  © Sputnik / Рамиль Ситдиков
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Criza în relațiile SUA - Rusia din cauza Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF) (59)
  14120

  Procedura oficială de ieșire din Tratatul privind forţele nucleare intermediare (INF) nu a fost demarată de SUA, însă orice acțiune de acest fel va fi urmată de o reacție de răspuns, a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

  BUCUREȘTI, 22 oct – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, comentând posibila ieșire a SUA din Tratatul privind forţele nucleare intermediare (INF), a declarat că orice acțiune în acest domeniu va fi urmată de o reacție.

  Donald Trump
  © AP Photo / Pablo Martinez Monsivais

  Anterior, președintele SUA, Donald Trump, a anunțat că Statele Unite nu intenționează să respecte Tratatul privind forţele nucleare intermediare atunci când Moscova îl încalcă și îl vor denunța. Comentând ieșirea din INF, președintele SUA, a mai declarat că Washingtonul își va dezvolta potențialul militar.

  Potrivit unei declarații oferite agenției RIA Novosti de viceministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Reabkov, Rusia așteaptă explicații clare despre pașii pe care urmează să îi întreprindă SUA în legătură cu INF, de la consilierul președintelui SUA pentru securitatea națională, John Bolton, care se află într-o vizită la Moscova.

  “Desigur, așa cum a mai declarat anterior, și președintele Putin a confirmat la forumul "Valdai" din Soci că orice acțiune în acest domeniu va fi urmată de o reacție de răspuns, pentru că stabilitatea strategică poate fi asigurată doar în baza unei parități. O astfel de paritate va fi menținută în orice condiții. Suntem responsabili de stabilitatea globală și sperăm că SUA nu se vor dezice de partea lor de responsabilitate”, a spus ministrul în cadrul unei conferințe de presă după o rundă de negocieri cu omologul său din Madagascar.

  SUA nu au demarat procedura de părăsire a INF

  Totuși, potrivit lui Lavrov, deocamdată Washingtonul nu a demarat procedura oficială de ieșire din tratatul INF, adăugând că deocamdată e vorba doar de o declarație de intenție.

  “Tratatul privind forţele nucleare intermediare prevede o procedură clară, care presupune o posibilă ieșire din tratat. Însă această procedură nu a fost demarată, deocamdată”, a declarat șeful diplomației ruse.

  Тема:
  Criza în relațiile SUA - Rusia din cauza Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF) (59)

  Tematic

  Lavrov a discutat cu Stoltenberg despre relațiile dintre Rusia și NATO
  Lavrov: SUA să nu se mai amestice în problemele altor state
  Lavrov a îndemnat Vestul să „domolească” Kievul
  Lavrov: Rusia şi România vor putea să utilizeze potenţialul de cooperare existent
  Moscova, „pregătită de provocări la scară largă” din partea Vestului - Lavrov
  Lavrov: Rusia își restabilește bunele relații cu statele europene
  Tagurile:
  ministrul afacerilor externe, INF, Serghei Lavrov


  Știrile Zilei