19:51 11 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  7710

  Majoritatea nemților susțin ideea demisiei ministrului Afacerilor Interne al Germaniei, Horst Seehofer, din cauza rezultatelor slabe obținute în alegerile parlamentare din Bavaria.

  BUCUREȘTI, 22 oct – Sputnik. Peste 60 la sută din nemți se pronunță pentru demisia lui Horst Seehofer din funcția de Ministru al Afacerilor Interne și președinte al Uniunii Social-Creștine (CSU), relevă datele unui studiu realizat de institutul Forsa, la comanda posturilor de televiziune RTL/n-tv.

  Potrivit rezultatelor sondajului, 64 la sută susțin ideea demisiei lui Seehofer. În opinia lor, acesta poartă răspundere pentru rezultatul slab al CSU la alegerile parlamentare din landul Bavariei. Nici în Bavaria rezultatele nu sunt mai bune – aici 62 la sută din numărul total al respondenților și 67 la sută din susținătorii CSU consideră că demisia lui Seehofer din ambele funcții este necesară.

  Anterior, la postul de televiziune Bayerischer Rundfunk, Seehofer a anunțat despre posibila sa demisie din funcția de președinte al CSU, în legătură cu rezultatele slabe obținute de partid în alegerile legislative regionale.

  “În curând îmi voi părăsi funcția”, a declarat el.

  Alegerile în parlamentul din Bavaria au avut loc pe 14 octombrie. Potrivit rezultatelor preliminare, CSU – partenerul-cheie al CDU, condusă de Angela Merkel, a învins în alegerile din Bavaria, înregistrând unul din cele mai proaste rezultate din istorie – doar 37,2 la sută din voturi. În acest fel, CSU obțin 85 din cele 205 mandate de deputat, pierzând monopolul puterii în land și posibilitatea de a forma de sine stătător guvernul. În alegerile din 2013, CSU obținuse 47,7 la sută din voturi.

  Anterior, presa a scris despre o posibilă demisie a lui Seehofer din ambele funcții – ministru și președinte de partid în legătură cu tensiunile din interiorul alianței CDU/CSU, legate de subiectul politicii migraționiste.

  Tematic

  Merkel a primit un ultimatum din partea CSU. Ce decizie a luat cancelarul
  Trump o atacă pe Merkel și susține pozițiile CSU și AfD
  Reacția lui Merkel la eșecul din Bavaria: oamenii și-au pierdut încrederea
  Alegerile din Bavaria: aliații Merkel eșuează, AfD intră în legislativul regional
  A fost dat startul alegerilor parlamentare din Bavaria


  Știrile Zilei