16:10 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  Donald Trump

  Bruxelles-ul îngenuncheat: Trump se declară ”naționalist”

  © AP Photo / Susan Walsh
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  2497120

  Naționaliștii europeni au primit o mână nesperată de ajutor de la președintele SUA care s-a declarat ”naționalist” și și-a îndemnat suporterii să folosească acest termen ca să se opună globaliștilor.

  Corespondență din butoiul cu pulbere al Europei

  BRUXELLES, 23 oct, Sputnik, Daniela Porovăț. Donald Trump s-a declarat naționalist la un miting electoral din Huston, dând lovitura de grație globaliștilor: 

  „Ştiţi ce este un globalist? Un globalist este o persoană care doreşte ca planeta să meargă bine şi, sincer, fără să îi pese de ţara noastră prea mult. Ştiţi ceva, nu putem să permitem aşa ceva. Există un cuvânt. Este de modă veche. Se numeşte naţionalist. N-ar trebui să folosim acel cuvânt. Ştiţi ce sunt eu? Sunt un naţionalist. Folosiţi acel cuvânt.”, a declarat Trump fără echivoc.

  Poziționarea clară a președintelui SUA de partea naționaliștilor vine într-un moment în care Bruxelles-ul se luptă din greu să oprească ascensiunea partidelor naționaliste din Europa și încearcă demonizarea termenului de ”naționalist” pe care îl asociază cu cele mai rele lucruri din lume.

  Doar că, de acum înainte, naționaliștii europeni au un aliat în persoana președintelui SUA, iar cei care vor mai spune că naționalismul este un pericol vor trebui să își asume un atac direct la Donald Trump.

  Printre cei care au fost prinși în ofsaid de asumarea de către Trump a naționalismului se numără nu doar liderii europeni, ci și ambasadorul SUA la București, ba chiar și președintele României care s-a exprimat în mai multe ocazii împotriva naționalismului. Toți aceștia s-au trezit în tabăra anti-Trump o dată cu declarațiile recente ale președintelui SUA.

  Cu siguranță, asumarea de către Trump a naționalismului anti-globalist va fi o temă de campanie la următoarele alegeri europarlamentare, obligându-i pe eurocentriști să se delimiteze de aliatul tradițional, SUA, dar dând o mână de ajutor partidelor naționaliste.

  Tematic

  Trump a dat start unei “perestroika” în UE: sfârșitul liberalismului european
  Șoc la Bruxelles: unificarea naționaliștilor! Salvini și omul lui Trump au bătut palma
  Parlamentul UE acuză administrația Trump de susținerea naționaliștilor din Europa
  Tagurile:
  naționalist, Globalizare, Donald Trump
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei