22:21 25 Martie 2019
În direct
 • EUR19.50
 • USD17.26
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.64
  Donald Trump et Emmanuel Macron

  Nefiind invitat la summitul asupra Siriei, Donald Trump contează pe Macron

  © AP Photo / Carolyn Kaster
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  151 0 0

  În timp ce Statele Unite nu au fost invitate să participe la summitul dintre Turcia, Rusia, Franța și Germania asupra Siriei, Donald Trump a vorbit la telefon cu Emmanuel Macron și i-a cerut să prezinte poziția lui la summitul de la Istanbul, potrivit Elysee, citat de Le Figaro.

  BUCUREȘTI, 26 oct — Sputnik. În seara zilei de 25 octombrie, președinții francez și american au discutat la telefon despre summitului dintre Franța, Rusia, Turcia și Germania asupra Siriei, care va avea loc pe 27 octombrie la Istanbul, partea americană nefiind invitată la eveniment, scrie Sputnik France.

  "Președintele Republicii a prezentat mizele acestei reuniuni care are drept scop perpetuarea încetării focului în regiunea Idlib și aprofundarea discuțiilor asupra procesului politic de soluționare a conflictului din Siria", se menționează într-un comunicat la Palatului Elysée, citat de Le Figaro.

  Președinția subliniază în special că "Statele Unite și Franța împărtășesc aceleași obiective de securitate, umanitare și politice în Siria".

  În plus, "Președintele american i-a solicitat Președintelui Republicii să aducă această poziție comună la summitul de la Istanbul", concluzionează Elysee.

  Anterior, a fost anunțat că summitul dintre Franța, Rusia, Turcia și Germania asupra Siriei va avea loc pe 27 octombrie la Istanbul. O declarație care a fost ulterior confirmată de Paris, Moscova, Ankara și Berlin.

  Tematic

  Forțele aerospațiale rusești au distrus peste 122.000 de ținte teroriste în Siria
  Expert: SUA le convine păstrarea ISIS în Siria
  Putin: cetățeni ai SUA și ai țărilor europene au fost capturați de ISIS în Siria
  Berlinul, despre o eventuală implicare a Germaniei în operațiunile din Siria
  Anunţ al forţelor armate franceze: Suntem gata să lovim Siria dacă...
  Tagurile:
  Istanbul, summit, Emmanuel Macron, Donald Trump, Siria
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei