00:26 26 Martie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.27
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.64
  Ruinele orașului Pompei

  Noi rămăşiţe descoperite la Pompei dezvăluite momentele finale de coşmar ale locuitorilor

  © Sputnik / Сергей Мамонтов
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  126 0 0

  Au fost descoperite noi rămășițe ale mai multor victime din Pompei, oraşul antic distrus în urma erupţiei vulcanului Vezuviu. Rămăşiţele arată cum locuitorii au încercat cu disperare să scape de lava care acoperea oraşul.

  BUCUREŞTI, 26 oct – Sputnik, Doina Crainic. Erupţia vulcanului Vesuviu din Italia, în anul 79 d. Hr., a decimat zona înconjurătoare, inclusiv așezările populate Pompei și Herculaneum.

  Descoperite de arheologi mai târziu, orașele sunt ca nişte capsule macabre ale timpului care ne prezintă viaţa locuitorilor, de la obiceiurile lor de viață, până la momentele finale când aceştia au încercat cu disperare să se salveze.

  O nouă descoperire scoate la iveală mai multe despre modul cum au reacţionat oamenii în timp ce totul în jurul lor era distrus de lava ce erupea din Vesuviu. Potrivit Parcului Arheologic Pompei, au fost dezgropate recent oasele aparținând a cel puțin șase persoane, care se aflau într-o „căsuţă de grădină”.

  Se consideră că grupul de oameni, probabil o familie, s-au înghesuit în interiorul căsuţei, încercând să se adăpostească de bolovanii de lavă și de gazele toxice care devastau oraşul. Totuşi, locuinţa nu a rezistat mult şi s-a prăbușit în cele din urmă, toţi cei dinăuntru fiind ucişi. Se crede că oasele aparțin unor femei și unui grup de copii, potrivit ziarului Corriere della Sera, citat de RT

  Apropierea dintre cadavre sugerează că oamenii s-a înghesuit unul în altul în momentele finale.

  ​La începutul acestui an, arheologii au publicat imagini cu rămășițele nou descoperite ale unui om zdrobit de o rocă vulcanică masivă.

   

  Tematic

  Arheologii au anunțat că mormântul lui Hristos s-a păstrat nedeteriorat
  Unde este patria viticulturii și a vinificației: arheologii au un răspuns
  Arheologii au făcut o descoperire biblică majoră
  Descoperire arheologică: urme ale femeilor din Dacia, într-un sat din Bavaria?
  Descoperit în Rusia: Un sit arheologic cu 1000 de ani mai vechi decât piramidele egiptene
  Sit arheologic, descoperit pe traseul gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău
  Tagurile:
  Vulcan, Italia, antichitate, Arheologie
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei