13:11 11 August 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD16.55
 • RUB0.22
 • RON4.02
 • UAH0.60
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  16530

  Angela Merkel, prin gura purtătorului de cuvânt al guvernului german, a anunțat cât timp se va mai afla la postul de cancelar al Germaniei.

  BUCUREȘTI, 29 oct – Sputnik. Angela Merkel intenționează să-și îndeplinească funcția de cancelar al Germaniei până în 2021, anul în care îi expiră mandatul, a declarat în cadrul unui briefing purtătorul de cuvânt al guvernului Germaniei, Steffen Seibert.

  Până la ultimele alegerile în Bundestag, cancelarul a declarat că intenționează să activeze pe tot parcursul mandatului, reiterând în mai multe rânduri această poziție. Est tot ce vă pot spune în această chestiune, a declarat Seibert.

  Anterior, tabloidul BILD a anunțat, cu referire la surse din CDU, că Merkel este gata să renunțe la președinția partidului. În același timp, potrivit informațiilor publicației, aceasta și-ar păstra postul de cancelar al Germaniei.

  Potrivit tabloidului, decizia lui Merkel este determinată de rezultatele dezastruoase în alegerile parlamentare din landul Hessa. Conform rezultatelor preliminare, CDU a acumulat 27 la sută, Partidul Social-Democrat – 19,8 la sută, Verzii – 19,8 la sută, Alternativa pentru Germania – 13,1 la sută, Partidul Liberal Democrat – 7,5 la sută, iar Die Linke – 6,3 la sută.

  Tematic

  Reacția lui Merkel la eșecul din Bavaria: oamenii și-au pierdut încrederea
  Blocul lui Merkel continuă să scadă în sondaje
  Sfârșitul epocii Merkel: „doamna de fier” a Germaniei renunță la funcția de lider
  Tagurile:
  CDU, cancelar german, Germania, Angela Merkel


  Știrile Zilei