15:14 24 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.13
 • USD17.89
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Operațiunea de salvare după prăbușirea avionului Boeing 737 în Indonezia

  Noi detalii despre avionul prăbușit în Indonezia

  © AFP 2019 / RESMI MALAU
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  111 0 0

  Aeronava companiei Lion Air s-a frânt în bucăți în urma impactului puternic cu suprafața apei, iar pe fragmentele navei nu au fost găsite urme de foc.

  BUCUREȘTI, 30 oct – Sputnik. Avionul companiei aeriene Lion Air, care s-a prăbușit în apropierea țărmului Indoneziei, s-a rupt în bucăți în urma impactului cu suprafața apei, iar pe fragmentele navei nu au fost găsite urme de foc, transmite agenția Xinhua.

  Agenția transmite, cu referire la autoritățile indoneziene, că avionul s-a rupt în bucăți din cauza unui impact puternic cu suprafața mării.

  De asemenea, sursa citată informează, cu referință la o declarație a directonului operațional al agenției pentru situații excepționale a Indoneziei (Basarnas) Bambang Suryo Aji, că Basarnabas exclude versiunea exploziei avionului în aer, dat fiind faptul că pe fragmentele acestuia nu au fost găsite arsuri.

  Experții străini vor cerceta cauzele producerii accidentului

  Potrivit ziarului Jakarta Post, reprezentanții companiei Boeing se vor alătura investigării cauzelor prăbușirii avionului.

  “Un tehnician și un inginer vor veni din partea Boeing, fiind specialiști acreditați în cadrul investigației”, a declarat anchetatorul pentru accidente aviatice a Consiliului Naționale pentru Securitatea Transporturilor din Indonezia (KNKT), Ony S. Wibowo. Acesta a specificat că anchetei s-au alăturat cel puțin zece americani, specialiștii urmând să sosească în Indonezia miercuri.

  Anterior, presa a anunțat că specialiștii Agenției Federale a Aviației Civile a SUA (FAA) și Consiliul Național pentru Securitate în Transporturi al SUA (NTSB) s-au inclus în anchetarea catastrofei aviatice din Indonezia.

  Nava Boeing 737 Max, al companiei de stat Lion Air, care urma cursa din Jakarta spre insula Sumatra, s-a prăbușit la țărmul Javei de Vest, luni dimineața. Potrivit companiei aeriene, la bordul navei se aflau 181 de pasageri, doi piloți și șase membri ai echipajului. Reprezentantul serviciului de salvare a declarat că nicio persoană nu a supraviețuit.

  Tematic

  COȘMAR la bord: Prăbușirea avionului în Africa de Sud a fost filmată pe VIDEO
  Un avion cu peste 100 de pasageri la bord s-a prăbușit în Mexic - soarta pasagerilor VIDEO
  ULTIMA ORĂ: Un avion s-a prăbuşit în Elveţia - toţi pasagerii au murit
  Un avion MiG-31 s-a prăbușit în Rusia: Cauza catastrofei
  Nimeni nu a supraviețuit: Cauza preliminară a prăbușirii Boeing 737 în Indonezia
  Tagurile:
  Accident aviatic, Accident, Avion
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei